Dimecres, 27 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La sisena edició de l’Ecososteniblewine reflexiona sobre l’ús de coure en l’agricultura

Les jornades, en la seva sisena edició, van tractar sobre els efectes del canvi climàtic en el cultiu de la vinya i en l’ús del coure per a controlar la sanitat dels cultius.

L’Auditori de Vilafranca acollia dimarts al matí una nova sessió de la Conferència Internacional de Viticultura Ecològica, Sostenible i Canvi Climàtic, l’Ecososteniblewine, que en aquesta sisena edició se centrava en parlar de l’ús de coure a la vinya.

La viticultura ecològica no només ha d’afrontar el repte de la reducció d’emissions de CO2 sinó també el de les aportacions de coure que ja han estat limitades per la Unió Europea. Per tant, aquest tema implica un desafiament als actuals models de producció agrària ecològica, que s’han d’adaptar per fer front a aquests nous escenaris.

Organitzat per l’Associació Vinícola Catalana, l’Institut del Cava, VIMAC i l’Associació Catalana d’Enòlegs; la jornada reuneix professionals en la matèria per parlar de la problemàtica existent, amb noves estratègies i solucions.

Damià Deàs, president de l’Institut del Cava remarcava que parlar de l’ús de coure és important en relació als tractaments sanitaris a la vinya.

A més, en una zona com el Penedès que ha fet una aposta important per a l’agricultura ecològica, plantejar i buscar solucions a aquests temes és important. Una feina de consciència per el propi sector, però també per els consumidors i distribuïdors que han d’apostar per els productes més naturals.

En aquest sentit, l’alcalde de Vilafranca Pere Regull, destacava que són unes jornades importants per el seu caire internacional i per que sempre se centren en temes rellevants. Enguany en l’ús del coure i els seus efectes sobre el territori i la salut tant dels productes com dels consumidors.

La jornada va comptar amb diferents conferències i sessions d’experts, i una taula rodona al final en que es van fer diferents reflexions al voltant de l’ús del coure per el control sanitari de les vinyes, la seva afectació en l’agricultura ecològica i com lluitar i adaptar-se als efectes del canvi climàtic.

La cloenda va anar a càrrec de la Consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, Teresa Jordà, que va destacar la feina important que es fa per part dels viticultors i el sector en general per vetllar per aquestes qüestions, al mateix temps que el compromís de l’administració en lluitar també contra el canvi climàtic i donar suport a les iniciatives i investigacions que es duen a terme en aquest camp.

L’Ecososteniblewine s’emmarca dins dels actes previs de les Fires de Maig que aquest cap de setmana es duen a terme a Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: