Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Meritxell Serret destaca el compromís del sector en la lluita contra el canvi climàtic

La Consellera d’Agricultura de la Generalitat ha estat l’encarregada de clausura la cinquena edició de l’Escosostenible Wine que ha acollit un any més l’Auditori de Vilafranca.

La consellera ha remarcat que es constata que el sector vitivinícola està totalment compromès amb el seu futur i amb la sostenibilitat. Ja el 2008 van ser pioners en plantejar-se buscar respostes als reptes que plantejava el canvi climàtic.
Ha fet explícit també el treball conjunt des de la conselleria i l’Incavi al costat del sector per innovar i promoure una producció de qualitat. Ha recordat també que en aquests moments al Parlament s’està debatent la llei del canvi climàtic, i que per tant s’ha d’anar avançant en aquest marc regulador.
Serret deia també que el sector vitivinícola és dinàmic i proactiu, tot recordant que l’agricultura és un sector estratègic per Catalunya.
Sobre les jornades pròpiament, el secretari general de la Fundació per a la protecció de les vinyes, el medi ambient i els consumidors, Domingo Valiente, remarcava que l’assistència de prop de 400 persones i entre les què un 30% eren estudiants, posa de manifest el relleu generacional i l’interès en la lluita contra el canvi climàtic.
Valiente destacava també què, en els 10 anys que han passat des de la primera conferència, s’ha aconseguit què el sector sigui un agent actiu en la lluita contra el canvi climàtic. Amb cada cop més empreses, entitats i viticultors que hi estan implicats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: