Dissabte, 1 d'Abril de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Més de 400 persones a la cinquena edició d’EcoSostenibleWine

L’impacte dels tractaments de coure, la petjada de carboni i les noves tendències en protecció fitosanitària han centrat la cinquena edició de l’EcoSostenibleWine

Vilafranca ha acollit un cop més la Conferència Internacional de Vitivinicultura Ecològica, Sostenible i Canvi Climàtic EcoSostenibleWine. Organitzada per la Fundació per a la protecció de les vinyes, el medi ambient i els consumidors, l’Associació Vinícola Catalana, l’Institut del Cava, l’INCAVI i el Departament d’Agricultura de la Generalitat, la jornada ha plantejat enguany nous enfocaments més enllà de la viticultura ecològica. Entre les ponències, protagonitzades per destacats professionals i investigadors, s’han tractat temes com l’impacte que tenen els tractaments de coure, l’impacte de les emissions de CO2 en l’aplicació de fertilitzants i fitosanitaris a la vinya o les noves tendències en protecció fitosanitària, com la molècula Initium per al control del míldiu o el producte a base de bacil Serenade per a la botrytis.

La jornada ha comptat amb la participació de més de 400 persones, fet que posa de manifest l’interès i la preocupació que genera l’escalfament global dins el sector productor vitivinícola.

EcoSostenibleWine és una trobada per a la reflexió d’un sector que està totalment condicionat pel medi ambient. A banda de plantejar els problemes que existeixen, l’objectiu és exposar noves estratègies i solucions.

Durant la jornada també ha quedat manifest que la normativa de producció ecològica “podria afrontar de forma integral els reptes actuals com l’impacte ambiental de la protecció dels conreus i la minimització de les emissions de gasos d’efecte hivernacle”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: