Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El 7è Congrés d’Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme se celebrarà el 20 i 21 de juny

Enguany amb la programació s’ha volgut obrir el Congrés a la Vegueria Penedès.

Aquest dijous al migdia, Vinseum acollia la roda de premsa de presentació de la setena edició del Congrés d’Art i Paisatge Vitivinícola que enguany porta com a subtítol ‘Vinya, societat, paisatge i planejament: oportunitat o conflicte.’ La presentació l’obria el conseller comarcal de cultura, Raimon Gusi, expressant la seva debilitat per aquest esdeveniment organitzat cada dos anys per CEPVI per la seva defensa del paisatge, la cultura i el territori. Tal i com explicava el director del Centre d’Estudis del Paisatge Vitivinícola (CEPVI), Miquel Vidal, des del 2007 el Congrés ha tingut l’objectiu de ser una eina per a tots els assistents.

Vidal recordava que el paisatge de la vinya es troba assetjat per diferents factors.

El Congrés s’obrirà el dia 20 de juny amb la Conferència inaugural ‘La cultura i la Història com a complement per a l’èxit de la nostra Viticultura’ a càrrec de Josep M Puiggròs, coordinador de la secció de Viticultura i Enologia de l’ICEA. Tot seguit, es projectarà el filmEls artistes van amb tractor’ de Sara Boldú, Ajudant de realització a RTVE. Aquell mateix dia destaca també la taula rodona amb 4 ponents de l’IEP, del celler Can Feixes, del Col·lectiu Ecologista Bosc Verd i de l’Escola d’Enoturisme.

Al migdia a la capella de Vinseum s’inaugurarà l’exposició ‘VITI-URBANISME. El CEPvi en la defensa del paisatge vitivinícola en el planejament’.

Enguany amb la programació s’ha volgut obrir el Congrés a la Vegueria Penedès. És per això que també es fan actes al Baix Penedès i al Garraf. La tarda de dissabte, la Bisbal del Penedès acollirà la inauguració i explicació de l’obra “Deriva amor-fa” de l’escultora Marta Pruna.

El 21 de juny, al llarg del dia, es parlarà en diferents conferències i col·loquis del Pla Territorial Parcial del Penedès. També destaca una conferència amb visita al Centre d’Interpretació de la Malvasia i tast a Sitges. La cloenda del Congrés tindrà lloc a Subirats amb la presentació de les 8 escultures de l’enoruta cultural del Mirador.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: