Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Mediona acollirà el primer festival de vins d’altura, amb la presència de 16 cellers

La cita és el proper 20 d’abril a Mediona, i comptarà amb la participació de 16 cellers que elaboren amb vinyes per sobre dels 500 mestres d’altura. Nou d’aquests cellers son del Penedès.

La presentació d’aquest festival es feia dimecres al matí a la Masia La Torreta, al terme municipal de Mediona, que serà l’indret que acollirà aquesta primera edició el proper 20 d’abril. Tres joves emprenedors medionencs, vinculats al món del vi, van proposar-se tirar endavant aquesta iniciativa que vol posar en valor uns vins procedents de vinyes que es troben per sobre de la cota 500. Lluís Vich, enòleg i propietari del celler Can Vich, el sommelier Xavier Viles i en Joan Segura de caves Joan Segura i Masia La Torreta van proposar la idea a l’Ajuntament de Mediona i van rebre una resposta afirmativa de suport a la seva proposta.

Xavier Viles explicava que la primera idea és posar Mediona al mapa, i fer-ho amb una iniciativa diferent i de qualitat que ajudi a visibilitzar la producció vinícola del municipi. La proposta s’han concretar amb un festival que a banda dels vins ofereix música i gastronomia en un paratge inigualable a la serra de Mediona.

La voluntat és convertir el Cota en un festival de referència en el ón del vi, i sobretot entre els elaboradors que treballen per sobre dels 500 metres d’altura. Aquesta és la cota mínima a la que s’han de trobar les vinyes dels cellers participants, i per tant amb varietats de raïm que tenen unes característiques diferents a les de la plana.

En la presentació, l’alcalde de Mediona ha volgut mostrar tot el seu suport a la proposta. Servand Casas destacava que neix del neguit de joves del municipi i serveis per posar en valor un actiu econòmic de Mediona com són els seus cellers.

Per accedir al Cota es pot adquirir un bonoví que al preu de 15€ permet l’accés, gaudir dels concerts, dels tastos, d’una copa Riedel i de 16 microtastos per conèixer tots els cellers participants. A partir d’aquí es poden comprar tiquets de degustació directament als cellers participants.

Paula Valls, que és la cap de cartell oferirà el seu concert a partir de 2/4 de 6 de la tarda. El festival obrirà portes a les 12 del migdia i acabarà a les 11 de la nit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: