Divendres, 8 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La situació del Sàhara centra una sessió de la Xarxa Ciutats Defensores dels Drets Humans

Vilafranca forma part de la Xarxa de Ciutats Defensores dels Drets Humans. Durant aquests dies s’estan fent activitats per conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de mantenir la lluita

L’escorxador de Vilafranca va acollir dijous al vespre una xerrada emmarcada dins de les activitats que s’organitzen a la capital de l’Alt Penedès des de la Xarxa de Ciutats Defensores dels Drets Humans. En aquest cas, i amb la col·laboració de l’Acaps Wilaya Alt Penedès, es comptava amb la presència de Hassana Aalia, activista per la defensa dels drets del poble saharauí. Explicava que està condemnat a cadena perpètua, i té l’estatus d’asilat polític al nostre país. Entre les accions que du a terme hi ha aquestes xerrades per explicar la situació actual que viu el poble sahrauí en els territoris ocupats per el Marroc. Aalia remarcava que el conflicte continua viu, i que pateixen un silenci informatiu a causa de la pressió del Marroc sobre els mitjans.

Des del seu punt de vista la situació és complicada, ja que els sahrauís han perdut la confiança en la comunitat internacional.

També feia una crítica al paper que ha jugat l’estat espanyol en tots aquests anys. Recordava que era la potència colonial a la zona, i que els sahrauís se senten oblidats i abandonats. La voluntat és conscienciar també la ciutadania de l’estat espanyol sobre la connivència d’Espanya amb el Marroc per oprimir els sahrauís.

Des de l’Acaps Wilaya Alt Penedès recorden que fa 21 anys que treballen per donar suport al poble sahrauí i explicar la situació que es viu en els territoris ocupats i els camps de refugiats. Explicava que com cada estiu continuen acollint infants provinents dels camps, i remarcava que en el seu moment des de l’Ajuntament de Vilafranca es donar suport a la demanda d’asil que va presentar a l’estat espanyol Hassana Aalia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: