Dissabte, 1 d'Octubre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ACAPS Wilaia Alt Penedès denuncia l’efecte de les mines al Sáhara Occidental

El responsable de l’Associació Sahrauí de Víctimes de les Mines, Daha Bulahi va reclamar la necessitat de censar les víctimes d’aquesta praxis ofensiva del govern marroquí.

Segons Bulahi, les víctimes de les mines i els artefactes explosius són una realitat quotidiana als territoris dels Sàhara Occidental alliberats pel Front Polisario, especialment en escenaris bèl·lics o a l’entorn del mur defensiu del Marroc. Això converteix el territori en una zona especialment perillosa perquè es desconeix exactament on es troben els explosius.

Bulahi explicava que no només són víctimes els morts per aquestes deflagracions sinó també les famílies o els mutilats.

El col·loqui va comptar amb una vintena de persones i va reclamar la legitimitat política del Sáhara. Durant la xerrada, es va denunciar el mur defensiu de 2.700 km construït pel Marroc, que està format per unes grandioses construccions ben fortificades, minades i custodiades per uns 165.000 soldats amb un gran arsenal bèl·lic relativament sofisticat.

Els organismes internacionals xifren que hi ha entre 7 i 10 milions de mines a l’entorn del mur. Bulahi destacava la feina feta per l’Associació Sahrauí de Víctimes de les Mines.

L’ACAPS Wilaia Alt Penedès fa anys que col·labora amb ASAVIM. Actualment dóna suport a la creació cooperatives familiars de cria d’ovelles, amb les víctimes de les mines. En el col·loqui també hi va participar Jaume Clavé, el president de l’ACAPS Wilaia Alt Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: