Dijous, 22 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Alumnes de secundària participen en una sessió sobre els drets humans de l’Amèrica Llatina

Més de 200 alumnes de centres de secundària de Vilafranca assisteixen a una xerrada amb dos activistes defensors dels drets humans organitzada per la Xarxa de Ciutats Defensores dels Drets Humans.

El teatre del Casal acollia dijous al matí una sessió que organitzava la regidoria de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca i adreçada als alumnes de secundària dels instituts en motiu d’una campanya de sensibilització que organitza la Xarxa de Ciutats Defensores dels Drets Humans. Vilafranca forma part d’aquesta xarxa, amb una desena de municipis més, i la regidora Montse Arroyo destacava aquesta important tasca sensibilitzadora cap els joves.

Uns 230 alumnes de centres de la vila han assistit a l’acte en que dos activistes defensors dels drets humans han explicat les seves respectives experiències. Amanda Quijano i Leonard Rentería van parlar de les lluites que fan una a El Salvador en defensa de les dones i l’altre a Colòmbia en defensa de les comunitats afrodescendents.

Arroyo recordava que el que es pretén amb aquestes sessions és també que els joves de casa nostra entenguin que al món hi ha realitats molt diferents. A la nostra societat hi ha un seguit de drets i de serveis públics que estan consolidats; però que en altres països no hi son o estan molt en precari.

Amanda Quijano i Leonard Rentería van explicar als joves penedesencs les seves experiències i la lluita que duen a terme en els seus respectius països en defensa d’alguns drets bàsics com podrien ser el l’educació sexual i reproductiva i els drets de les dones en general d’una banda; i de l’altra el de la població indígena o els afrodescents que perden la seva terra i propietats davant la pressió de les multinacionals i el capitalisme salvatge.

Ambdós van coincidir també en la importància de la cultura, l’educació i la formació per empoderar la població. Van defensar la lluita i la defensa constant dels drets humans tot afirmant entre altres qüestions que els drets que no es defensen son drets que es perden.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: