Dijous, 2 d'Abril de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La 2a edició del Vilapensa es clou de forma brillant i amb la vista posada en l’any vinent

La reflexió i el pensament al voltant de la recerca de la felicitat han omplert d’activitats Vilafranca.

La reflexió i el pensament al voltant de la recerca de la felicitat han omplert d’activitats Vilafranca aquesta darrera setmana en el transcurs de la segona edició del Festival del pensament, el Vilapensa organitzat pel Vinseum amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca. Des del dimarts i fins diumenge es van realitzar més de 30 actes. Tots amb una participació molt elevada, per aquest motiu el promotor del festival, Jordi Sàbat, mostra la seva satisfacció i agraïment.

De fet Sàbat ja ha anunciat que des del Vinseum es preveu la celebració de la tercera edició del festival durant la setmana abans de Sant Jordi de l’any 2020. El promotor del certamen agraeix el suport del públic que ha assistit als actes, del Vinseum i de l’Ajuntament i també dels ponents que hi han participat.

El Vilapensa ha comptat amb el suport de RTV Vilafranca, que ha emès en directe algunes de les conferències principals per Penedès TV.
Marina Garcés el dimecres parlant de la por a la felicitat, el dijous, Xavier Antich i Begoña Román preguntant-se si la filosofia ens pot ajudar a ser feliços.

I el divendres la taula rodona sobre Raimon Panikkar, i la seva concepció de la felicitat i del món, amb Xavier Serra, Àngels Canadell i el periodista Antoni Bassas.

Però el Vilapensa ha comptat també amb la participació de ponents d’altres àmbits, i actes organitzats a diferents indrets de Vilafranca. Fins i tot una passejada feliç, conduïda per l’historiador Joan Soler Bordes que tenia lloc dissabte al matí i que passava per sis indrets del centre de la vila, per fer referència a persones que entre el s.XiX i el s.XX han fet gala de la seva felicitat emfument-se del mort i de qui el vetlla.
O una taula rodona sobre el feminisme que es va celebrar dissabte al migdia a Cal Figarot, amb les doctores en filosofia, Montserrat Crespín i Núria sara, l’enginyera electrònica, Gemma Martín, i també la Maria Alvarado, integrant de la Comissió Feminista de la colla dels Castellers de Vilafranca.

També dissabte al Vinseum es va parlar de la felicitat a l’esport, amb la participació de l’entrenador de natació Jaume Marcé i l’esportista d’èlit, Toni Ponce.

Els darrers actes, diumenge portaven a parlar d’una nova mirada a l’Alzehimer, amb la conferència de Mercè Boada, i finalment la cloenda va ser brillant amb un magnífic concert a l’Auditori de Vilafranca amb el Rèquiem de Mozart dirigit pel vilafranquí Pere Lluís Biosca, i interpretat per una orquestra formada per músics de les darreres temporades de clàssica a l’Auditori i el Cor de Cambra Francesc Valls.

Properament, Penedès Televisió emetrà en Alta Definició (HD)

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: