Dimarts, 18 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Josep Lluís Ibáñez parla del moment sanitari actual en l’esmorzar de la FEGP

El gerent del recentment constituït Consorci Sanitari de l’Alt Penedès Garraf ha parlat de l’evolució del model sanitari a les comarques penedesenques i dels seus reptes de futur.

L’edifici de l’Enològica acollia dimecres al matí una nova sessió dels esmorzars col·loqui que sota el nom de Fòrum Gran Penedès organitza la Federació Empresarial del Penedès Garraf per abordar qüestions que son d’actualitat al nostre territori. En aquest marc, com explicava el president de la Federació Martí Sistané, es va convidar Josep Lluís Ibáñez, gerent del nou Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i Garraf. Sistané remarca que no es podia deixar passar l’oportunitat de parlar amb algú que coneix el sistema sanitari i la seva situació i perspectives de primer mà.

Sistané explicava que es volia oferir una visió general de quin és el moment actual del sistema sanitari a les nostres comarques, però recordava també que les principals problemàtiques son comunes a tot el país. Així, l’envelliment de la població amb una perspectiva de vida més llarga fa que hi hagi necessitat de més atenció tant a nivell social com del sistema sanitari. Per contra, i és també una situació general al país, hi ha una manca de professionals que dificulta aquesta atenció.

Al Penedès Garraf, com va explicar Ibáñez, una solució ha estat unificar serveis i la possibilitat de contractar professionals en condicions més competitives davant d’altres territoris. Sistané comentava que és una proposta que s’ha concretat en aquest nou consorci sanitari.

Després d’una primera explicació de Josep Lluís Ibáñez explicant com s’havia arribat a la constitució d’aquest nou consorci partint dels que existien en cada una de les comarques, i comentant quines eren les seves opcions de futur, es va obrir un debat amb els assistents sobre el sistema sanitari, la seva situació tant a nivell de Catalunya com de Penedès-Garraf com perspectives de futur.

Es va parlar de llistes d’espera, de les urgències i també dels problemes relacionats amb la mobilitat dels pacients que han de desplaçar-se depenent del servei que hagin de rebre fins a Vilafranca o Sant Pere de Ribes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: