Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca incorpora la realitat virtual a la visita a la seva ruta medieval

La visita, amb ulleres 3D, es fa de moment a la plaça de Jaume I i al claustre de Sant Francesc, pero es podría ampliar també properament a la plaça de la Vila.

L’alcalde de Vilafranca,Pere Regull, i la regidora de Promoció Turística,M. Dolors Rius, han presentat aquest migdia l’ús d’ulleres de realitat virtual en la visita turística a la Vilafranca medieval en dos indrets concrets: la plaça de Jaume I i el claustre de Sant Francesc. Maria Dolors Rius ha volgut destacar aquesta aposta per la incorporació de les noves tecnologies a l’oferta turística de la vila.

La regidora ha recordat que l’Ajuntament posa a l’abast diferents visites guiades: la ruta medieval, la ruta teatralitzada modernista, la visita guiada al cementiri, la visita nocturna teatralitzada al cementiri, i les postes de sol al campanar de Santa Maria.

Per a la renovació de la visita medieval s’ha comptat amb l’empresa Digivision, especialista en realitat augmentada i amb un llarg recorregut i experiència en aquest camp. La manera de fer-ho és mitjançant les ulleres 3D i una filmació ad hoc. Per arribar a aquest resultat ha hagut una feina intensa de recerca d’informació de l’època i l’elaboració del guió, per aquest motiu s’ha treballat de manera coordinada amb VINSEUM, l’Institut d’Estudis Penedesencs i l’Arxiu Comarcal, i amb l’empresa Tríade Serveis Culturals.

En els dos punts de la ruta medieval on poder utilitzar les ulleres, la plaça Jaume I i el Claustre de Sant Francesc i un cop col·locades les ulleres, un personatge de l’època mostra alguns aspectes d’aquella època, com elements arquitectònics o apunts històrics, transformant-se l’escenari actual en un escenari del passat. Les ulleres permeten escollir l’idioma entre català, castellà i anglès.

L’alcalde Pere Regull ha destacat que Vilafranca és una ciutat amb molta solera i molta història, i que aquesta és una bona eina per conèixer-la. La idea és, en breu, afegir-hi també la plaça de la Vila.

Les ulleres es podran utilitzar en les visites medieval guiades que organitza el Servei de Promoció Turística aquest 2019, es podran fer visites per lliure o a través d’empreses privades de guies turístics on es podran llogar les ulleres per veure els dos punts de realitat augmentada, al preu de 3 euros. Per lliure de moment només els diumenge d’11 del matí a 1 del migdia.

En breu aquesta aplicació també estarà disponible tant per a androids com per a Apple a la pàgina de Imageen, l’empresa que s’encarrega de l’explotació de les imatges, i a Google Play i App Store. Això permetrà visualitzar els dos punts des del mòbil o tableta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: