Dissabte, 3 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La UAB lliura a l’Ajuntament d’Olèrdola el segell InfoParticipa 2018

La UAB lliura a l’Ajuntament d’Olèrdola el segell InfoParticipa 2018

El distintiu reconeix la qualitat i transparència de la comunicació pública local que s’ofereix des de la web municipal d’Olèrdola. 4 municipis més de la comarca estan dins d’aquest segell.

El regidor de Tecnologies de la Informació i Comunicació, Xavier Serramià, recollia aquest dimecres a la tarda a la Universitat Autònoma de Barcelona el Segell InfoParticipa 2018 que ha rebut l’Ajuntament d’Olèrdola per la qualitat i transparència de la comunicació pública local.

El distintiu l’atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona i per tercera vegada Olèrdola el rep després de complir amb el 87% dels 52 indicadors de transparència avaluats.

La dada fa que Olèrdola se situï de nou com un dels ajuntaments de la comarca de l’Alt Penedès amb millor puntuació en aquest distintiu que valora les “bones pràctiques” en matèria de comunicació a partir de l’anàlisi de les webs municipals. Només Santa Margarida i els Monjos, amb un 94% de compliment, el supera en puntuació. Hi ha altres quatre municipi, Sant Sadurní, Subirats, Vilobí i Vilafranca, que se situen entre el 50 i el 63% de compliment. La resta d’ajuntaments de l’Alt Penedès, 21 de 27 municipis, no arriba a l’aprovat.

InfoParticipa avalua la informació de les webs municipals en cinc àmbits: quins són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com gestionen els recursos econòmics, com informen de la seva gestió i quines eines de participació proporcionen.
El Consell Comarcal de l’Alt Penedès també es troba entre les 110 administracions locals, comarcals i provincials de Catalunya que han rebut el Segell.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: