Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La dansa lliure ha arribat a Cal Bolet amb l’espectacle «Espurnes en dansa»

L’espectacle del grup Frisos de l’Associació Catalana de Dansa Lliure es va fer aquest dissabte al vespre a Cal Bolet.

Es tracta d’una una continuació del que ja van presentar l’any 2015, anomenat Frisos en dansa, en homenatge a Malkovsky, mestre seguidor dels passos d’Isadora Duncan, que va ser la revolucionària de la dansa de principis del s.XX. L’espectacle Espurnes en dansa consisteix en un muntatge de les coreografies i músiques més habituals de la dansa lliure. Pretén ser un espectacle visual i musical i al mateix temps donar a conèixer aquesta modalitat de dansa. La Glòria Tortras, professora de dansa lliure, explicava que l’acte era una mostra del treball fet a les classes.

La dansa lliure es basa en que el ballarí o ballarina tingui consciència del seu propi cos i dels seus moviments. Ajuda a alliberar les tensions, alhora que és una pràctica de coordinació, de reflexes i pretén que es gaudeixi al màxim ballant al ritme de la música. La Cati Manent, una de les alumnes d’aquesta disciplina artística, ens explicava que la va descobrir als 65 anys en un curs.

També apuntava que la dansa li havia donat una nova vida i en gaudia molt

A Vilafranca existeix un grup de dansa lliure des de fa 16 anys i cada setmana s’imparteixen classes de dansa a l’Escola Mas i Parera, els dijous de 2/4 de 7 a 2/4 de 9 del vespre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: