Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

‘Lapònia’, una comèdia de mentides i secrets ambientada a Finlàndia va omplir Cal Bolet

Cristina Clemente i Marc Angelet firmen ‘Lapònia’, la comèdia que va omplir de gom a gom el teatre municipal Cal Bolet aquest diumenge el vespre.

Amb Meritxell Huertas, Roger Coma, Meritxell Calvo i Manel Sans com a intèrprets, l’obra narra la història de dues famílies que es troben a Lapònia per celebrar la nit de Nadal i esperar l’arribada del Pare Noel, però una de les criatures explica a l’altre que aquest home amb barba blanca no existeix i que és un personatge de mentida que utilitzen els pares per fer xantatge als fills. El que havia de ser una vetllada de festa i il·lusió es converteix en una batalla campal entre germanes, parelles i cunyats, i de seguida surten a la llum totes les seves impostures, veritats i secrets inconfessables.

L’actor Roger Coma ens explicava, uns minuts abans de la funció a Vilafranca, que és una peça que l’acaba de construir el públic i que requereix de compenetració entre tots els intèrprets.

Coma interpreta a un personatge finès. Ens confessava que s’ha documentat a través de Youtube i a través dels films de Kiarostami. Tot plegat per construir un home finès vist des de la perspectiva catalana.

L’espectacle va convidar, en definitiva, als espectadors vilafranquins a reflexionar sobre les tradicions, l’educació o els valors familiars, a través de dues famílies amb molts secrets amagats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: