Dissabte, 3 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

UP se suma a l’Aturada de país en defensa dels drets i les llibertats amenaçats pels judicis

El sindicat agrari majoritari del camp català s’adhereix a aquesta aturada que aplega múltiples organitzacions polítiques, sindicals, socials i veïnals de Catalunya.

El sindicat agrari fa una crida a la participació als actes que es facin a les 12 hores del matí a les places dels pobles i ciutats i a les concentracions de la tarda a les principals ciutats del país. Així mateix, Unió de Pagesos fa un tancament patronal, mantindrà tancades totes les oficines i suspèn totes les activitats programades durant tot el dia. D’aquesta manera, el sindicat se suma a la denúncia de la causa general oberta contra polítics i activistes arran de la mobilització ciutadana pel referèndum del dret a decidir, que ha comportat una injusta presó preventiva, exili i una persecució fora dels límits de l’Estat de dret. Unió de Pagesos denuncia que aquest judici amenaça el dret de manifestació i la llibertat d’expressió, instruments bàsics per a organitzacions com la nostra, i que els processos judicials oberts comporten no només vulneracions dels drets polítics i civils de les persones encausades, sinó que han estès aquestes vulneracions a drets fonamentals en una democràcia, com el dret a la representació política i el dret a la dissidència. El sindicat també denuncia la politització de les altes instàncies judicials espanyoles pel processament de dirigents socials i responsables polítics catalans a partir de fets falsejats, que justifiquen l’acusació de rebel·lió, davant l’absència de violència, per part de la ciutadania, durant l’1 d’Octubre i dies precedents de setembre del 2017.
Unió de Pagesos reclama la fi dels processos judicials polítics, l’alliberament immediat dels presos polítics, pel lliure retorn dels exiliats, i per garantir el respecte dels drets civils, polítics i socials.
El sindicat recorda que el dret a decidir va ser reclamat per més de quatre mil entitats del país al Pacte Nacional pel Referèndum el maig del 2017. Així, insta els poders de l’Estat tots els partits polítics sense excepció a tractar el dret a decidir dels catalans, reclamat de manera majoritària i sostinguda en el temps, des del diàleg i no pas amb repressió.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: