Dijous, 23 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una trentena de persones van participar a l’assemblea oberta pel 8 de març

La primera de les trobades per preparar i organitzar els actes del proper 8 de març, dia de la dona treballadora, es va fer aquest passat divendres a les 8 del vespre a la plaça Penedès de Vilafranca.

La Ruda va dinamitzar l’assemblea oberta per decidir quines seran les accions que es faran durant la vaga feminista. L’Anna Guim, integrant de La Ruda, explicava que l’objectiu era fer una reunió oberta, perquè qualsevol persona hi pugui dir la seva.

Més enllà del propi 8 de març, des de l’Esquerra Independentista de l’Alt Penedès s’han preparat una sèrie d’actes previs a la comarca. La Ruda, juntament amb el Casal Popular de Vilafranca i el de Sant Sadurní, la CUP, Arran, Endavant i la Barraca han organitzat un variat programa a diversos municipis. Aquest passat diumenge, el Casal Popular va acollir el taller «Masculinitat i emocions» on hi van participar una vintena d’assistents. Aquest proper divendres 15 de febrer a les 7 de la tarda el Casal Popular El Carràs de Sant Sadurní acull una xerrada sobre el feminisme de classe. El Casal Popular de Vilafranca acollirà també la presentació del llibre «Tal com raja: reflexions anarcofeministes» de la Mireia Redondo el 21 de febrer a les 7 de la tarda i la projecció del monòleg de Hanna Gadsby «Nannette» el 2 de març també a les 7 de la tarda. Aquest també es projectarà a El Carràs de Sant Sadurní el 22 de febrer, al Centre Agrícola de Sant Pau d’Ordal el dia 24 i l’1 de març a Cal Jove de Sant Llorenç d’Hortons.

Els actes que es faran el dia 8 de març a la vila, encara s’estan acabant de definir. Durant l’assemblea del passat divendres, les integrants de La Ruda portaven una sèrie de propostes per a debatre que es van sumar als suggeriments que van fer la resta d’assistents.

S’acabaran de perfilar els detalls en una nova assemblea oberta al Casal Popular el proper divendres 1 de març a les 8 del vespre. El que sí que es pot avançar és que, a Vilafranca, es preveu una mobilització des de primera hora del matí fins al vespre.

L’endemà, el dissabte 9 de març a dos quarts de 8 de la tarda al Casal Popular de Vilafranca, es projectarà el documental «Las que faltaban» i, a continuació, hi haurà un sopar popular i música amb les PD Parpel’s. Els actes a nivell comarcal s’acabaran a l’Ateneu de Gelida el proper 16 de març. A dos quarts de 5 de la tarda es farà una xerrada sobre l’urbanisme feminista i, a dos quarts de 7, s’iniciarà una marxa exploratòria amb perspectiva de gènere.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: