Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El valor econòmic del paisatge tema central de la tercera tertúlia intercongressual del CEPVI

Dirigida per la paisatgista de la Universitat Panthéon Sorbonne Soazig Darnay, la tertúlia pretén assentar bases per entendre els elements que influeixin en la protecció.

La tertúlia tindrà lloc dimarts 12 de març a 2/4 de 7 de la tarda a l’Escola d’Enoturisme de Catalunya. Dirigida per la paisatgista i investigadora de la Universitat de Paris 1 Pantheón Sorbonne Soazig Darnay, la tertúlia comptarà amb la participació de Pati Homs, de la Cooperativa L’Aresta; Rafael Roldan, de Finques SIP; Eva Vicens, dels Premis Vinari; i Isabel Vidal, de JARC. Ana Alonso, directora de Comunicació de la plataforma escapadarural.com, obrirà l’acte explicant l’experiència d’aquesta plataforma com a partners de desenvolupament rural.

En l’última tertúlia organitzada el passat mes de novembre sobre el valor del paisatge va sorgir el concepte de l’educació com un element clau per a la conservació de l’entorn, però anteriorment, ja havia sorgit l’enoturisme com una possible eina de protecció del territori. Aquest cop, els participants a la tertúlia entraran de ple en el debat sobre el retorn econòmic del paisatge vitivinícola: des de l’aspecte especulatiu fins a la sobirania alimentària que van lligats a la terra, passant pel sector vitivinícola i la percepció que en té el consumidor.

L’objectiu d’aquesta iniciativa, que compta amb el suport de l’Escola d’Enoturisme de Catalunya, és posar sobre la taula els problemes reals que es troben els professionals que treballen i incideixen en el paisatge vitivinícola del Penedès. La tertúlia és oberta al públic i és la tercera del programa d’activitats que Soazig Darnay desenvolupa abans de la celebració del Congrés d’Art i Paisatge Vitivinícola.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: