Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Després de l’ESO… Què? ha posat el focus en els itineraris a seguir després de la secundària

L’espai jove de l’antic mercat de La Pelegrina ha acollit aquesta setmana les dues darreres sessions obertes de la campanya Després de l’ESO… Què?

La campanya té com a objectiu donar informació i orientar els i les joves que han de decidir què fer un cop acaben l’ensenyament secundari obligatori. La campanya té diferents branques, una de les quals són aquestes sessions obertes que compten amb la participació dels propis joves, però també de les seves famílies i de professionals de l’ensenyament. Després d’abordar el procés de decisió i els cicles formatius, aquest dijous tenia lloc la darrera de les sessions, titulada ‘Vull fer batxillerat, quines opcions tinc?’ El format de l’activitat era el d’una taula rodona a càrrec de la informadora del SIAJ, Núria Mallofré, i alumnat que ha realitzat diferents modalitats de batxillerat.

Els i les joves que es presten a participar en aquest tipus d’activitats solen coincidir en recomanar als estudiants que facin una tria que els motivi.

Un dels estudiants que va posar el seu cas com a exemple era el Lluc Sánchez Granados. Va explicar la seva experiència tot destacant que repetir un curs no ha de ser cap daltabaix. Ara està fent el batxillerat científic – tècnic amb la idea d’estudiar producció musical en el futur.

També la Sira Sadurní va explicar la seva experiència. Ella ha estudiat el batxillerat social humanístic en la modalitat de Batxibac, que inclou ensenyaments sobre la història, la literatura i la llengua franceses. Sadurní explicava que és difícil assessorar altres joves.

Els dos estudiants coincidien a afirmar que sempre és interessant disposar d’una bona informació abans de prendre una decisió com la que han d’afrontar els i les estudiants que acaben l’ESO.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: