Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Alcaldes de l’Alt Penedès han participat a l’acte que exigia un judici just

Pere Regul remarca la importància del moment.

Més de 400 alcaldes i alcaldesses catalans han participat aquest diumenge al migdia a l’acte municipalista per reclamar el respecte als drets i llibertats fonamentals i exigir un judici just i imparcial per als representants polítics i socials processats per l’1-O. En un acte, organitzat per l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, amb la col·laboració i de forma coordinada amb l’Ajuntament de Barcelona, el Saló de Cent es va omplir sota el lema ‘Llibertat, Justícia i Democràcia’ i es va convertir en un clam per la llibertat dels presos polítics.
Entre els assistents hi havia l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, que destacava la importància d’un acte com aquest.

Regull recorda que els alcaldes són la representació del conjunt de la ciutadania, amb una evidència de la injustícia de les acusacions.

El president de l’ACM, David Saldoni, va reivindicar la transversalitat de l’acte i va destacar que els ajuntaments representem la més absoluta transversalitat de la societat catalana.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va agraïr la presència dels alcaldes i alcaldesses d’arreu del país al Saló de Cent, i també va reivindicar la defensa dels drets i llibertats fonamentals.
A l’acte també hi va participar la parella de Joaquim Forn, Laura Masvidal, en representació de l’Associació Catalana pels Drets Civils. Sis alcaldes i alcaldesses de diferents sensibilitats polítiques, del PSC, Democrates, Catalunya en Comú, ERC, PDeCAT i CUP, van llegir un manifest conjunt de suport a tots els dirigents polítics i socials, per demanar diàleg amb el govern espanyol i exigir un judici del Procés just i imparcial.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: