Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

«Experiències matemàtiques», del Museu de Matemàtiques de Catalunya, arriba a Vilafranca

L’exposició s’inaugura divendres a la Capella de Sant Joan, i es podrà visitar fins el 10 de març. És una rèplica de la permanent que hi ha la seu del Museu de les Matemàtiques de Catalunya a Cornellà

Aquest divendres s’inaugura a la Capella de Sant Joan l’exposició «Experiències matemàtiques», de la mà de les regidories de Cultura i de Joventut de l’Ajuntament conjuntament amb el Centre de Recursos de l’Alt Penedès. L’espai de la Capella, encara sense l’exposició muntada, acollia dimarts la presentació d’aquesta proposta lúdico-formativa que consisteix en una exposició que des del 2008 el Museu de les Matemàtiques de Catalunya passeja per tot el país. Una exposició que de fet és una rèplica de la permanent que tenen a la seva seu, a Cornellà.
Sergi Belmonte, des del Museu de les Matemàtiques, explicava que és una exposició activa, amb la qual es pot interactuar i que vol acostar les matemàtiques a tothom.
L’exposició d’adreça al públic en general, però les visites guiades que es fan amb les escoles se centraran en el cicle superior de primària i els alumnes de secundària i batxillerat de les escoles de Vilafranca. La previsió és que passin per l’exposició en les diferents visites guiades que s’han organitzat més de 1900 alumnes. Des del Servei Educatiu de l’Alt Penedès, Pilar Mata remarcava que és un recurs que no podien desaprofitar i que ha estat molt ben rebut per les escoles de Vilafranca.
Des de l’Ajuntament, els regidors de Cultura, Raimon Gusi, i de Joventut, Miquel Medialdea, va mostrar la seva satisfacció per poder portar aquesta exposició a Vilafranca. Medialdea remarcava també que els permetia portar activitats al nou espai jove recentment estrenat a Vilafranca.
Concretament al voltant de l’exposició s’han preparat dues xerrades, una sobre màgia i matemàtiques i una altra sobre geometries amb bombolles de sabó que es faran a l’espai de l’antic mercat de la Pelegrina. I finalment s’ha explicat que mentre duri l’exposició es podran trobar repartits per diversos establiments de Vilafranca uns petits enigmes a l’abats de tothom que s’hauran de resoldre fent us de les matemàtiques.
L’exposició s’inaugura aquest divendres dia 1 de febrer i es podrà visitar fins el 10 de març.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: