Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El sopar de l’euro i diferents actes culturals enceten les Festes de Sant Raimon

Organitzades per segon any per l’Agrupació de Raimons, aquest cap de setmana s’han fet els primers actes de les festes d’hivern de Vilafranca que s’allargaran fins el 27 de gener.

Divendres al vespre es donava inicia amb un castell de foc des de la Plaça del Penedès a l’edició del 2019 de les Festes de Sant Raimon. Un castell de focs a càrrec dels 3 Mosqueters que s’encenia a 2/4 de 10 de la nit i donava pas tot seguit al sopar de l’euro, que es va recuperar l’any passat per l’Agrupació de Raimons i que en aquesta ocasió es feia a la sala 1876 Vilafranca.
Com explica Raimon Solà, des de l’Agrupació, la voluntat és mantenir la idea d’oferir un sopar al preu d’un euro, tot i que reconeix que per a ells el cost és una mica més elevat.
En aquesta ocasió hi havia un entrant, fideuà, cafè i postres. Solà remarca que el sopar de l’euro continua sent un acte entranyable, que reuneix un públic molt divers. Aquest any eren 150 persones.
Al llarg del cap de setmana s’han fet diferents activitats, entre les quals l’inici del cicle d’espectacles als bars que ofereixen la possibilitat d’acostar diferents propostes a llocs poc habituals. Un exemple l’espectacle de màgia de Dario Proximity que es va fer dissabte al vespre a Vinseum.
Una proposta on la màgia de proximitat i la música anaven de la mà d’aquest mag d’origen argentí, que va fer passar una bona estona als qui es van acostar fins el pati del Vinseum.
Una altra de les propostes d’aquest cap de setmana era el concert que oferien les agrupacions instrumentals de l’escola de música Clau de Sons. Era diumenge a les 12 del migdia a l’Escorxador. Habitualment l’escola ofereix un concert amb algunes de les seves formacions, i en aquest cas eren l’orquestra petita, el grup de guitarres i l’agrupació de vent. Com explica la co-directora de Clau de Sons, Cristina Biosca, en aquesta ocasió se centraven en la mitologia catalana.
Un espectacle en que la narració d’algunes llegendes i la música s’intercalaven per explicar una història centrada en la mitologia catalana.
Aquesta activitat es va poder fer sense problemes, però la pluja de diumenge va obligar a suspendre diferents activitats programades com per exemple l’estirada de corda o els tres tombs. Des de l’Agrupació de Raimons han comunicat que aquesta setmana decidiran si programen l’estirada de corda per una altra data. En relació a la festa dels Tres Tombs, des de l‘Associació Amants dels Cavall Sant Antoni Penedès s’està buscant una nova per poder-la celebrar pels carrers de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: