Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una quarantena de participants al sopar de Raimons, amb l’alcalde de Sort com a convidat

Raimon Monterde, alcalde de Sort, era el convidat enguany en aquest sopar que l’Agrupació de Raimons organitza des de fa 42 anys.

Un any més, en el marc de les Festes de Sant Raimon, se celebrava el sopar que organitza l’Agrupació de Raimons i que aquest 2020 va reunir una quarantena de persones en la quaranta-dosena edició que es va fer dissabte a la nit al restaurant del Casino de Vilafranca.
Raimon Solà, membre de l’Agrupació, recordava que el sopar va néixer de la iniciativa d’un grup de Raimons que es trobaven per sopar al voltant del 7 de gener, festivitat de Sant Raimon, i amb els anys va anar creixent el nombre de participants i es va decidir demanar el canvi de nom de les festes, que els primers anys es deien de Sant Ramon, per evolucionar cap a Sant Raimon. El compromís va ser que des de l’Agrupació s’organitzaria cada any un ball, amb el protagonisme de la Salseta del Poble Sec, que de fet s’ha mantingut fins fa uns quatre anys. A partit d’aquell moment, l’Agrupació va passar a organitzar la totalitat dels actes de les festes.
Com ja és habitual en el sopar, des de l’Agrupació conviden un Raimon de fora de Vilafranca i amb una certa rellevància a participar-hi. Enguany es tractava de Raimon Monterde, alcalde de Sort. Comentava, tot just abans de sopar, que desconeixia l’existència d’aquesta associació i que fins i tot quan va rebre la trucada a l’Ajuntament hi havia el dubte de si era una broma.
Monterde estava satisfet de poder participar d’una activitat d’aquets tipus, i comentava que tenia intenció de repetir no com a convidat, sinó com a Raimon en properes edicions.
Els assistents al sopar, tant Raimons com Raimundes, aprofiten la trobada per compartir anècdotes i anar comentant diferents aspectes tant els relacionats amb les festes com amb els de la seva agrupació. Un sopar en que hi participen alguns dels impulsors fa 42 anys d’aquesta iniciativa, i Raimons més joves que s’hi han anat incorporant darrerament.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: