Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Festa de la Música demostra un any més la importància d’acostar la música al carrer

Divendres a la tarda molts espais del centre de Vilafranca es omplir de gent de totes les edats tocant música, en una nova edició de la Festa de la Música.

Des de la plaça de la Vila i Sant Joan, a la plaça del campanar, la plaça del Carme o el pati de Vinseum, espais emblemàtics del centre de Vilafranca que es van convertir en escenaris musicals que acollien alumnes de diferents escoles de música, i formacions diverses amb estils molt variats oferint les seves interpretacions.

Com explica el cap d’estudis de l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet, Carles Sanz, la intenció és que totes les entitats o escoles de la vila puguin participar en algun dels espais que s’habiliten per acollir els concerts.

La intenció és acostar la música a la gent, traient-la de les aules i dels espais habituals.

La co-directora de l’escola Clau de Sons, Cristina Biosca, explicava que fa uns 4-5 anys que participen de la Festa, i que consideren que és una manera de posar el punt final a l’activitat del curs.

A banda de les escoles de música i els seus alumnes, també ofereixen un concert en el marc de la festa de la música els noies i noies de l’escola Baltà i Elies que participen del projecte més música. Com explica l’especialista de música i director de l’escola, Paton Felices, és un projecte molt il·lusionant i enriquidor que aporta moltes coses als alumnes.

Les diferents formacions i grups que participen ho fan en diferents espais, sempre buscant els que es puguin adequar millor als seus estils o composicions que interpreten. Des de primera hora de la tarda i fins al vespre, es van poder veure big bands, grups instrumentals de música clàssica, combos de música moderna, intèrprets en solitari bàsicament de piano; i sempre amb la voluntat d’acostar i fer present la música arreu del centre de la vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: