Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Sindicat de Llogaters es presenta al Penedès per lluitar contra els increments abusius

La voluntat és ajudar les persones que pateixen increments abusius dels seus lloguers i lluitar contra l’especulació immobiliària que ara s’ha traslladat de les hipoteques als lloguers.

Dimecres es feia a la seu de l’Associació de Veïns de La Girada, a Vilafranca, la presentació de la secció de la Vegueria Penedès del Sindicat de Llogaters. Amb la presencia de representants de l’Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf, es van explicar les línies directrius que es volen seguir també al Penedès per tal de lluitar pels drets dels llogaters. Des del Sindicat consideren que l’actual legislació és injusta i afavoreix l’especulació immobiliària que ja fa temps que ha arribat als lloguers. De fet donaven algunes dades referents a la comarca, recollides per l’Agencia d’Habitatge de Catalunya, que demostraven que entre abril i juny de 2017 s’havien desnonat més de 2.300 famílies per no poder afrontar les quotes de lloguer. En el mateix període del 2018 la xifra superava els 2.500 desnonaments, amb un increment del 10%. Isabel Téllez, des del Sindicat de Llogaters, comentava que tot plegat obeeix a una legislació que és injusta i desprotegeix els llogaters.

Txus Magallón, un altre dels representants dels Sindicat al Penedès, recordava que el dret a la vivenda digna i assequible està recollit en pràcticament tota la legislació, però que al final és paper mullat, ja que no es treballa des de les administracions per garantir aquest dret. Es va veure primer amb la bombolla immobiliària en relació a la compra d’habitatge, i ara s’està reproduint amb els habitatges de lloguer.
Explicaven per exemple que l’any 2017 el preu mitjà de lloguer a l’Alt Penedès era de 495€, amb un increment del 9’5% respecte l’any 2016. Una pujada molt allunyada del que seria l’IPC.

Davant d’aquesta situació defensen des del Sindicat de Llogaters que la mobilització i l’organització veïnal i assembleària és l’única sortida per defensar els drets dels llogaters i aconseguir un canvi legislatiu que garanteixi els drets dels llogaters.

Finalment fan una crida a tots els agents socials implicats en aquesta problemàtica així com als moviments civils i grups polítics per col·laborar de forma proactiva en aquesta problemàtica. Els membres del Sindicat es trobaran cada quinze dies a les 7 de la tarda, a partir del 23 de gener, a la primera planta de l’Associació de Veïns de la Girada, a la Rambla de la Girada 15, per tal de fer assemblees obertes.

Per a qualsevol dubte o consulta, es pot contactar amb el sindicat a través de la següent adreça electrònica: .

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: