Dijous, 4 de Juny de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Regulador lamenta que els cellers de Corpinnat abandonin el Cava

En un comunicat s’assegura que s’han fet esforços per mantenir la unitat del sector.

El Consell Regulador del Cava, davant la sol·licitud de baixa en el registre de bodegues elaboradores de cava que han cursat les empreses que formen Corpinnat, vol expressar el seu respecte total cap a aquesta decisió, voluntària i privada, d’unes empreses que han crescut i que s’han consolidat sota el paraigua de la mateixa D.O. Cava.

Des que el passat mes d’abril l’Associació anunciés la creació de la seva marca col·lectiva, s’han produït diverses trobades amb el Consell Regulador del Cava per treballar en una línia integradora per potenciar la qualitat del cava des del reconeixement o la diferenciació del territori i la viticultura.

El nou Ple del Consell Regulador, elegit el passat mes d’agost, es va posar a treballar en un dels seus projectes fonamentals com la creació de la zonificació del territori per especificar l’origen del raïm i per oferir als elaboradors i consumidors una segmentació qualitativa que permeti diferenciar les categories del cava. Per aquest motiu, es va oferir a Corpinnat treballar conjuntament.

Però tots els esforços dels darrers mesos no han donat fruits perquè, tot i estar convidats a sumar-se a aquest objectiu comú del sector, han decidit voluntàriament abandonar la D.O. després de no acceptar els terminis que requereix el mateix projecte.

En abandonar la D.O. Cava, els membres de Corpinnat no podran utilitzar o fer referència a la marca Cava, a la categoria Gran Reserva o al Cava de Paratge Qualificat, exclusives per als elaboradors inscrits en la D.O. Cava.

El comunicat del Consell Regulador assenyala també que Corpinnat compra el 0,4% del raïm de la D.O. CAVA i representa el 0.94% de la seva producció.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: