Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Requena i Almendralejo tindràn per primera vegada un representant dins del Consell Regulador

Finalment la crida a la participació realitzada conjuntament per les tres organitzacions agràries catalanes, Unió de Pagesos, JARC i l’Associació de Viticultors, no ha tingut l’efecte desitjat.

Aquest dimecres s’han fet les eleccions al Cens B per a pagesos individuals i la participació ha estat més elevada a les zones de la DO Cava externes a Catalunya, és a dir a Requena amb un 49% i Almendralejo amb gairebé un 60%. En concret al Penedès la participació ha estat més baixa i irregular. Des del 40% de la mesa de Sant Sadurní a un 29% d’una de les dues meses de Vilafranca o un 26% a la mesa de l’Arboç. En total la candidatura de Viticultors del Cava ha aconseguit 712 vots i la de Requena-Almendralejo ha aconseguit 383 vots. Aquestes xifres, junt amb els efectes de la llei d’Hondt, fan que dels 3 vocals que hi havia en joc un acabi sent per la candidatura no catalana. Així entren com a vocals, Antoni Borràs d’Unió de Pagesos, Jaume Domènech de JARC i Fernando Medina de la Federació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana. Queda fora el representant de l’Assocaicó de Viticultors, Santi Vallès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: