Dissabte, 25 de Setembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

470 joves participen al «Canvi de marxa», per conscienciar sobre la conducció segura

L’activitat, promoguda conjuntament per l’Ajuntament amb Mutual de Conductors, es va fer a l’Auditori de Vilafranca i pretén remoure la consciencia dels joves i promoure la conducció segura.

Aquesta és la quarta edició que es fa a la capital de l’Alt Penedès de “Canvi de marxa”, una activitat educativa impulsada per la fundació privada sense ànim de lucre Mutual de Conductors, amb el suport del Servei Català de Trànsit i la col·laboració de l’Ajuntament i la Policia Local de Vilafranca, que té l’objectiu de conscienciar els joves d’entre 14 i 18 anys sobre les causes i conseqüències dels accidents de trànsit, així com fomentar conductes responsables i d’autoprotecció en aquest tram d’edat.
En aquesta edició hi han participat 470 alumnes de diversos centres educatius i de diferents programes de formació inicial i d’ocupació de la vila.

El president de la Fundació Mutual de Conductors, Joan Badenes, recordava que són sessions que realitzen arreu de Catalunya i en que hi han participat més de 200.000 joves. L’objectiu és conscienciar els més joves sobre la importància de la conducció segura.

En el mateix sentit, el regidor de seguretat ciutadana de l’Ajuntament, Joan Manel Montfort, destacava que és important traslladar als joves els riscos de la conducció si s’ha begut o s’ha consumit drogues; i la importància d’evitar les distraccions. S’adreça a joves que estan a punt de treure’s el carnet de conduir.
L’activitat es fa també amb la col·laboració de la regidoria de joventit, i el regidor Miquel Medialdea valorava també positivament aquesta tasca amb els joves.

L’activitat consisteix en la representació d’una conversa telefònica entre dues germanes, una de les quals presencia un accident de trànsit quan es dirigeix en cotxe cap a la discoteca i truca a l’altra i li explica la situació. Durant el seu relat, s’intercalen vídeos informatius i també testimonis reals dels cossos d’emergència que s’ocupen de la gestió més immediata de l’accident, així com de víctimes i familiars. L’objectiu és que les noves generacions s’eduquin en la prevenció de la sinistralitat i l’adquisició de conductes que els protegeixin dels perills a la via pública i que els facin responsables.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: