Diumenge, 8 de Desembre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Joaquim Ferrer, secretari d’Empresa i Competitivitat al Fòrum Gran Penedès

El secretari d’Empresa i Competitivitat, Joaquim Ferrer, ha posat de manifest la necessitat d’adaptar les polítiques a la diversitat del territori.

Ferrer protagonitzava aquest dimecres al matí al Centre Àgora de Vilafranca una nova sessió del Fòrum Gran Penedès que organitza la Federació Empresarial del Gran Penedès. El secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya va estar acompanyat de representants de la Federació, així com d’empreses del territori i de l’administració.

Joaquim Ferrer va aprofitar l’ocasió per llançar un missatge d’optimisme en relació a la situació econòmica de Catalunya, tot destacant que l’economia funciona bé, tot i els riscos i els canvis als quals s’han d’adaptar dia a dia les empreses en un entorn cada cop més globalitzat.

Ferrer va explicar que el Departament d’Empresa és conscient de la necessitat de fer polítiques que es puguin adaptar a la diversitat del territori, precisament per subsistir i prosperar en aquest entorn complex.

Respecte al Penedès, el secretari va destacar l’arrelament que hi presenta el sector industrial i la disponibilitat de sòl en un territori molt proper a una àrea metropolitana ja col·lapsada.

Pel que fa als principals reptes que té l’economia catalana, Ferrer va parlar de la formació i va reconèixer que l’administració no és àgil per oferir solucions en aquest sentit. També va dir que la formació professional no està funcionant perquè “no li hem donat el valor que es mereix ni l’hem sabut relacionar amb l’empresa”. En aquesta línia, Ferrer va avançar que en breu es presentarà l’anomenat Pacte Nacional pel Coneixement, en substitució del Pacte Nacional d’Universitats, i que una de les seves potes serà plantejar una formació lligada al món empresarial per donar una resposta més ràpida a les demandes que presenti el mercat.

Programació

Ràdio Vilafranca

20:00
Feeling Rock
Les sensacions del rock, amb Josep Fleitas
21:00
Sons a cau d'orella
Havanera i cant de taverna
22:00
A les portes de Troia
Història divulgativa

Penedès Televisió

20:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu penedesenc, amb Sergi Ansón.
20:30
Teló de fons
L'actualitat de les arts escèniques
21:00
Músics de Vilafranca
Antoni Insensé Bertran (1859 - 1910)

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: