Dimarts, 7 de Juliol de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es presenta ‘L’Auca del Xarel·lo’, per acostar el món del vi als nens i nenes de Catalunya

La Fundació Futura Local, amb la Denominació d’Origen Penedès i l’Ajuntament de Vilafranca, ha impulsat l’edició de l’Auca del Xarel·lo.

L’Auca està dibuixada per Pilarín Bayés amb els rodolins de Jaume Rafecas i va ser presentada aquest dilluns al Vinseum.

El projecte vol acostar el món del vi als nens i nenes de Catalunya d’una forma didàctica i divertida alhora que aportar fons per als projectes de formació que vol impulsar en el futur la fundació Futura Local, adreçats a persones en risc d’exclusió social.

L’Auca del Xarel·lo recull tot el procés d’un any a la vinya a través de 48 rodolins elaborats pel vilafranquí Jaume Rafecas a partir d’un guió tècnic en prosa.

Els dibuixos de Pilarín Bayés il·lustren els rodolins acabant de donar forma a l’auca.

De l’auca se n’han editat 1.500 exemplars en català, 500 en castellà, 500 en anglès i 500 en francès.
El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi, destacava durant la presentació la importància que els més petits coneguin el món del vi i posava l’accent en que la cultura és un bé de primera necessitat. Hi coincidia el director de la DO Penedès, Francesc Olivella, tot afegint que el vi forma part de la nostra cultura i de la dieta mediterrània. La DO patrocina també un taller de pintura amb vi que es farà dins de la Fira del Gall, aquest dissabte a les sis de la tarda a la carpa de la mostra gastronòmica. El taller estarà dirigit per professors de l’escola d’art Arsenal i els beneficis que s’hi recullin es destinaran a la Marató de TV3.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: