Dissabte, 25 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca en Comú demana a l’Ajuntament que garanteixi el vot de les persones estrangeres

El grup municipal de Vilafranca en Comú reclama que es garanteixi la participació a les eleccions de les persones estrangeres que viuen a Vilafranca.

Els regidors Ramon Arnabat i Toni Peñafiel van estar acompanyats de Guido Córdoba i Alexandra Fernández, per explicar la moció que presentaran al proper ple en dos sentits: perquè l’Ajuntament insti el govern de l’Estat espanyol a permetre el vot a les diverses eleccions als ciutadans i ciutadanes estrangers; i perquè el propi Ajuntament faci una campanya de difusió perquè la població estrangera s’inscrigui al cens.

Actualment, les persones residents estrangeres han d’inscriure’s al cens durant el període previ a les eleccions en què tota la ciutadania és convidada a comprovar que hi és present. Moltes d’aquestes persones, bé no se n’assabenten, bé no fan l’acció. Les dades diuen que la població estrangera amb dret a vot a Vilafranca és de 4.400 persones, un 14% del cens. Però només 1.200 s’han informat i s’han inscrit per votar.

La mateixa moció ja s’ha portat a debat en diversos ajuntaments. L’objectiu és que s’apliqui immediatament, de cara a facilitar que les persones residents estrangeres puguin participar a les properes eleccions municipals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: