Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’artista de pintura abstracta Alfons Borrell exposa la seva obra a la sala dels Trinitaris

L’obra es caracteritza per la importància del color i es debat entre la subtilitat i la intensitat, entre l’obertura vers la natura i el replegament introspectiu.

Dissabte passat es presentava una selecció dels darrers treballs d’Alfons Borrell pintats, la majoria, entre els anys 2016 a 2018. Aquestes obres destaquen per la seva contenció i depuració, reclamen a l’espectador formes d’experimentació lliures i obertes per sentir-les i transitar-les. Tal i com explica el mateix autor, no ha seguit mai una mateixa línia al pintar els quadres, més aviat es guiava per les emocions del moment.

Alfons Borrell concep la pintura com un espai de relació amb el món i, a la vegada, com un impuls, una emoció i és per això que s’ha mantingut allunyat de les modes i els corrents preponderants al llarg de la seva trajectòria. La seva obra es caracteritza per la importància del color i es debat entre la subtilitat i la intensitat, entre l’obertura vers la natura i el replegament introspectiu.

Vinculat des del 1955 al llenguatge de l’abstracció, Borrell utilitza només cinc pigments extrets de la terra, verd, blau, taronja, ocre i gris; mentre que el blanc, de la superfície de la tela, emergeix com una aparició de la llum.

A la presentació de l’exposició estava present el regidor de cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi. Gusi va fer referència a la importància de que artistes de la categoria d’Alfons Borrell exposin a la vila.

L’exposició es podrà visitar fins el dia 13 de gener a la Sala dels Trinitaris.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: