Dimecres, 8 d'Abril de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es presenta a Vilafranca una associació de suport a persones amb autisme i les seves famílies

L’Associació “Autisme amb futur” fa sis anys va néixer al Garraf i ara vol obrir també una delegació a l’Alt Penedès, d’on ja atenien algunes famílies.

Com explicava la presidenta de “Autisme amb futur”, Verònica Masdeu, l’associació va sorgir del neguit de les famílies que tenen infants amb aquesta problemàtica. El Trastorn de l’Espectre Autista, TEA, afecta l’àrea de la comunicació, de les habilitats socials i comporta que tinguin uns interessos restringits. Una situació que els pot condicionar el seu desenvolupament.
La voluntat és ajudar i donar el màxim suport a la inclusió d’aquestes persones tant en l’escolarització com en les etapes posteriors. Des de l’associació es dona suport a les persones amb TEA, suport a les seves famílies i es treballa en la conscienciació sobre la inserció.
Masdeu remarcava que sovint quan s’arriba a tenir un diagnòstic les famílies han seguit ja un llarg periple, i poder comptar amb el suport d’altres famílies que han passat per la mateixa situació és important i ajuda en uns moments que poden ser complicats.
A la presentació que es feia a Vilafranca hi va assistir també la regidora de Salut de l’ajuntament, Anna Doblas que considerava important poder disposar a la capital de l’Alt Penedès d’una entitats d’aquestes característiques. Mostrava el seu suport a aquestes associacions i explicava que volien ajudar a donar-li visibilitat. Considerava aquestes entitats d’ajuda mútua com un servei més a la ciutadania.

Properament, Penedès Televisió emetrà en Alta Definició (HD)

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: