Dijous, 17 de gener de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Es presenta a Vilafranca una associació de suport a persones amb autisme i les seves famílies

L’Associació “Autisme amb futur” fa sis anys va néixer al Garraf i ara vol obrir també una delegació a l’Alt Penedès, d’on ja atenien algunes famílies.

Com explicava la presidenta de “Autisme amb futur”, Verònica Masdeu, l’associació va sorgir del neguit de les famílies que tenen infants amb aquesta problemàtica. El Trastorn de l’Espectre Autista, TEA, afecta l’àrea de la comunicació, de les habilitats socials i comporta que tinguin uns interessos restringits. Una situació que els pot condicionar el seu desenvolupament.
La voluntat és ajudar i donar el màxim suport a la inclusió d’aquestes persones tant en l’escolarització com en les etapes posteriors. Des de l’associació es dona suport a les persones amb TEA, suport a les seves famílies i es treballa en la conscienciació sobre la inserció.
Masdeu remarcava que sovint quan s’arriba a tenir un diagnòstic les famílies han seguit ja un llarg periple, i poder comptar amb el suport d’altres famílies que han passat per la mateixa situació és important i ajuda en uns moments que poden ser complicats.
A la presentació que es feia a Vilafranca hi va assistir també la regidora de Salut de l’ajuntament, Anna Doblas que considerava important poder disposar a la capital de l’Alt Penedès d’una entitats d’aquestes característiques. Mostrava el seu suport a aquestes associacions i explicava que volien ajudar a donar-li visibilitat. Considerava aquestes entitats d’ajuda mútua com un servei més a la ciutadania.

Enquesta

El líder que ara necessita el sobiranisme és…

Programació

Ràdio Vilafranca

23:00
Penedès vespre
Informatiu diari
23:30
El cinema de la setmana
La cartellera, amb Josep Ferrer i Toni Inglada

Penedès Televisió

22:45
El reportatge
Santa Llúcia, la festa de la modista
23:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
23:30
Retalls d'història
La torre Dela i els primers vilafranquins

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: