Dijous, 2 de Febrer de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha aprovat el Pla de Biblioteques i de Lectura Pública 2018-2020 de Vilafranca

A part de les ordenances fiscals el Ple d’aquest dimarts de l’Ajuntament de Vilafranca va comptar amb diferents punts prou destacats.

En primer lloc va prendre possessió del càrrec el nou regidor de la CUP, Francesc Oliva, que va prometre el càrrec acatant la constitució per imperatiu legal, però amb una visió social i republicana.

D’altra banda un dels acords destacats va ser l’aprovació, per unanimitat de tots els grups, del Pla de Biblioteques i Lectura Pública 2018-2020 de Vilafranca. El regidor de Cultura, Raimon Gusi, va recordar que el treball per l’elaboració del pla va ser fruit d’una moció presentada per VeC, i va comptar amb el suport de la Diputació i la col·laboració de diferents persones i entitats de la vila. El document constata la necessitat de disposar de més equipaments, o bé ampliant la Torras i Bages o bé construint una nova biblioteca. Es constituiran dues comissions de treball, una de lectura pública i una comissió tècnica municipal.

El Ple va comptar també amb dues mocions que es van aprovar amb la unanimitat de tots els regidors. Una la presentava ERC demanant més afluència de trens de la línia R4 tant direcció a Barcelona com a Tarragona.

En aquest punt l’alcalde de intervenir per apuntar algunes informacions. En primer lloc per destacar que hi ha negociacions amb Adif per aconseguir allargar les vies mortes. D’altra banda Regull també va comentar una reunió recent amb la nova directora de Renfe, en la que li va explicar que s’està treballant en una proposta per millorar l’estació de rodalies.

Regull va dir que la directora de Renfe s’havia compromès de paraula a fer arribar a l’ajuntament la proposta abans de Nadal.

Per últim VeC presentava una moció per la millora de la gestió dels residus municipals. La proposta inicial va ser esmenada pel govern i ERC, assenyalant que la Mancomunitat ha iniciat un pla de treball.

Des de VeC es va insistir però en obrir una comissió de treball a Vilafranca.

El Ple també va aprovar per unanimitat la moció.

Ple

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: