Dimecres, 8 de Febrer de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els pisos per gent gran del carrer Migdia s’adjudicaran a mitjans de desembre

La Fundació Amàlia Soler i l’Ajuntament han anunciat que abans d’acabar l’any aquests 12 pisos amb serveis per a gent ja es podran adjudicar. A partir del 5 de novembre es poden presentar sol·licituds

De fet, el cap de setmana del 3 i 4 de novembre hi haurà jornada de portes obertes per tal d’ensenyar-los i que els possibles usuaris els coneguin. A partir d’aquí, entre el 5 i el 23 de novembre es podran presentar les sol·licituds per optar a un d’aquests pisos. La documentació es pot demanar a l’Oficina d’Atenció Ciutadana als baixos de l’Ajuntament, i la presentació de sol·licituds s’ha de fer també a l’OAC. La intenció és que al voltant del 10 de desembre es pugui fer l’adjudicació dels pisos.
El tinent d’alcalde de Serveis a les Persones i Promoció Social, Ramon Zaballa, destacava el treball conjunt que s’ha fet entre el propi ajuntament i la Fundació Amàlia Soler per tirar endavant aquests pisos, que són una alternativa per a les persones grans amb dificultats.
Des de la Fundació, la seva gerent, Rosa Raventós, destacava que és una iniciativa que a banda dels pisos pròpiament dits, hi ha un conjunt de serveis complementaris que donen valor afegit a la proposta. Amb el preu del lloguer es cobreix també els subministraments d’aigua i electricitat, els manteniments i la reparació, la neteja d’espais comuns, serveis de treball social i orientació en tràmits d’atenció social.
Per optar als pisos cal ser major de 65 anys i acreditar la necessitat d’un habitatge. Cal tenir també autonomia personal.
Hi haurà també uns topalls econòmics mínims i màxims, i es valorarà que la persones sol·licitant si disposa d’un pis en propietat el cedeixi a l’Ajuntament de manera temporal per a lloguer social.
Finalment, Pere Regull ha recordat que els pisos s’han pogut tirar endavant gràcies al finançament de la Fundació i al fet que l’Ajuntament ha assumit la promoció de l’obra. Un treball conjunt a benefici de la gent gran que permetrà que Vilafranca disposi d’una trentena de pisos per a gent gran amb serveis, responent a les diferents necessitats de la gent gran.
Les persones que hagin optat a aquests 12 pisos, però que no aconsegueixin l’adjudicació, quedaran en llista d’espera per aquests i també per els 19 pisos de les mateixes característiques que la Fundació Amàlia Soler ha gestiona al carrer dels Ferrers de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: