Dimecres, 8 de Febrer de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Posar en valor el territori del Penedès per a atraure-hi treballadors i empreses

La directora general d’Indústria Matilde Villarroya destaca la importància de posar en valor el territori per a atraure treballadors i empreses.

La directora general d’Indústria de la Generalitat ha protagonitzat aquest dimarts una nova sessió del Fòrum Gran Penedès, un esmorzar col·loqui organitzat per la Federació Empresarial del Gran Penedès. Matilde Villarroya ha començat la seva explicació aportant dades genèriques sobre la situació de la indústria a Catalunya, tot destacant que és bona tot i tenir marge per a millorar. Villarroya ha parlat dels principals reptes de la Generalitat en aquest sentit: la innovació, la internacionalització i l’atracció d’inversió.

En relació al Penedès, la directora general d’Indústria ha destacat el seu dinamisme, la varietat de sectors que hi són representants i una situació geogràfica privilegiada, pròxima a Barcelona i Tarragona, als dos ports i a l’aeroport, i amb sòl industrial disponible Per això Villarroya creu que és important posar en valor el territori i saber-lo vendre per atraure treballadors i empreses.

La directora general també ha parlat del Pacte Nacional per la Indústria pel qual la Generalitat destinarà més de 1.800 milions d’euros per desenvolupar un centenar d’accions amb l’objectiu de desenvolupar en competitivitat i ocupació industrial; dimensió empresarial i finançament; indústria 4.0 i digitalització; formació; infraestructures i energia; i sostenibilitat i economia circular.

Villarroya s’ha posat a disposició de les empreses del territori i ha insistit en la necessitat de millorar la comunicació entre empresa i administració per posar solucions als problemes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: