Dimecres, 8 de Desembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès modera el seu creixement, i se situa en el 26è lloc de les comarques catalanes

Les dades es desprenen de l’informe de conjuntura econòmica del segon trimestre de 2018, que ha presentat aquesta setmana la Federació Empresarial del Gran Penedès.

La Federació Empresarial del Gran Penedès ha presentat l’informe de conjuntura econòmica, que elaboren de manera periòdica des de fa anys, i que recull l’evolució de l’Alt, Baix Penedès i Garraf en índex econòmics. Els resultats corresponents al segon trimestre d’aquest 2018, pel que fa a l’Alt Penedès, mostren un creixement moderat que és una tònica també de la comarca. David Moreno, responsable de l’estudi, remarca que l’Alt Penedès acostuma a no registrar ni creixements ni contraccions brusques. En aquests darrers tres mesos ha estat així també, en part gràcies al sector industrial, que ha crescut per sota de la mitjana catalana. L’Alt Penedès ha registrat a nivell general un increment de l’ocupació del 2’7% i se situa en la 26a posició del rànquing comarcal.
Moreno apunta també que en tenir una economia força diversificada, l’Alt Penedès no es veu afectat tant com altres comarques pels cicles econòmics.
De cara als propers mesos, la previsió és que el creixement de l’economia mundial es mantingui, però també amb moderació. Creixement de l’ocupació de manera lleu però continuada.
En l’informe presentat al Centre Àgora, des de la FEGP s’especifica que el dinamisme de l’ocupació a l’Alt Penedès prové del treball assalariat, ja que el treball autònom mostra signes d’estancament. L’atur registra una moderació en la seva caiguda, si bé encara continua sent significatiu. El nombre de contractes es manté a l’alça, amb una lleugera reducció de l’elevada temporalitat.
Per sectors, l’ocupació als serveis es continua recuperant, però modera el seu creixement respecte trimestres anteriors. El comerç despunta durant la primera meitat de l’any i s’apropa a nivells d’ocupació anteriors a la crisi. L’hoteleria manté l’expansió a ritme pausat. La caiguda d’ocupació en transport i comunicacions s’alenteix, i la mediació financera tot i reduir l’atur continua caient. Les immobiliàries i els serveis empresarials consoliden una suau recuperació, però continuen generant atur. L’administració intensifica la seva recuperació; i sanitat, serveis socials i altres serveis continuen en expansió i l’educació torna a valors positius.
La construcció per la seva banda lidera la recuperació, encara que a nivells per sota del conjunt català i es reprèn l’activitat constructora residencial.
Finalment, dir que l’ocupació es recupera pausadament a la indústria a través de l’augment de la dimensió mitjana de les empreses.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: