Dissabte, 13 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La processó del dia 31 porta Sant Fèlix a casa de Foix Ortiz, al barri de l’Espirall

La darrera processó de la Festa Major, la del dia 31 d’agost, és especial per molts motius. És la que tanca la participació dels balls a la Festa, i la que porta el sant a casa d’un administrador.

En aquesta ocasió la processó arrancava com sempre de la Basílica de Santa Maria a quarts de vuit del vespre per arribar poc després de les 11 de la nit al carrer Sant Sadurní a casa de Foix Ortiz. Una processó que comptava amb la participació de tots els balls i amb l’acompanyament de la banda de l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet.
Un cop arribats al seu destí, els cinc administradors es mostraven eufòrics, però especialment emocionada la Foix Ortiz, que reconeixia que era una experiència inoblidable i emocionant.
Un Sant que durant els propers mesos serà al menjador de casa de la Foix Ortiz, i després seguirà per la resta de cases dels administradors fins a finals d’agost del 2019.
La processó com dèiem és especial també per els balladors, ja que és la darrera de les tres que es fan durant la més típica. Tots treuen forces d’arreu per oferir els darrers passos i continuar mostrant amb satisfacció i orgull les peces o balls dels que formen part.
El cap de colla dels gegants de Vilafranca, Jordi Gutiérrez, estava satisfet de com avui anar enguany la Festa Major, tot i els neguits del matí del 31 a causa de la pluja. Destacava que estaven també contents de poder fer ballar unes peces històriques com son en Ferragut i l’Elisenda.
Des del Ball de Serrallonga, en Carles Roca, també remarcava aquesta emotivitat del darrer dia, i en el seu cas apuntant que és un ball que emociona i fa encendre l’adrenalina.
També satisfet de com havia anat aquest 2018 estava Lucas Charnet, del ball de Gitanes. Insistia en que és una processó especial, per el fet de ser la darrera de la Festa Major.
Tots els components del seguici, des del drac al capdavant als administradors i Sant Fèlix al final van completar amb il·lusió aquesta processó amb que alguns s’acomiadaven fins l’any vinent i altres encaraven la seva darrera participació després d’alguns anys ballant a la Festa Major.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: