Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El dia del geganter homenatja Jordi Gutiérrez

Des dels Gegants de Vilafranca, la colla va pensar que la millor manera de dedicar la jornada a Gutiérrez era convidar les colles de gegants on ell hi participava.

El 21è dia del geganter ha estat diferent aquest 2024. Marcat per la mort, el passat mes de gener, de Jordi Gutiérrez, ex cap de colla dels Gegants de Vilafranca, el dia del geganter ha estat un homenatge i un record emocionat cap a la seva figura.

Des dels Gegants de Vilafranca, la colla va pensar que la millor manera de dedicar la jornada a Gutiérrez era convidar les colles de gegants on ell hi participava. Així que els Gegants de La Múnia i de La Ràpita van acompanyar l’Elisenda i el Ferragut i la Montserrat i el Jordi durant tota la matinal.

Des de la colla dels Gegants de La Múnia, un dels seus integrants, Marc Mateu, explicava que la trobada era una bona manera de recordar Gutiérrez i el seu llegat com a geganter.

Per la seva part, la colla de La Ràpita, amb els gegants Ahmed i Mariona i els gegantons Antistius i Ginur, va aconseguir aplegar diferents generacions per participar a una trobada com aquesta.

El dia del geganter va començar amb un esmorzar de germanor entre les colles convidades i l’amfitriona per continuar amb la plantada dels gegants a la plaça del Penedès. Més tard, ja al migdia, les parelles de gegants van iniciar la seva cercavila pels carrers del centre fins a arribar a la plaça de la Vila, on va tenir lloc la ballada de lluïment conjunta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: