Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Dues estudiants de l’Arsenal, participen en la primera “Escuela TOUS de Joyería”

Amb abast internacional, és el primer projecte socioeducatiu en l’àmbit de la joieria promogut per la marca TOUS, i vol aportar el seu coneixement i experiència per mantenir aquest ofici artesà.

TOUS, la marca espanyola de joieria i accessoris capdavantera en el segment de luxe assequible, ha seleccionat a la Escola Municipal d’Art Arsenal de Vilafranca per participar en aquesta primera edició de la “Escuela TOUS de Joyería y Oficios Artesanos”. Es tracta d’un projecte pioner d’excel·lència formativa que té com a objectiu fomentar l’artesania com a via de capacitació professional per a joves estudiants provinents d’escoles d’artesania i joieria de tot el món. Concretament dues alumnes, Xènia Ribes i Elisabeth Urbano, han estat les seleccionades per ampliar la seva formació participant en aquest projecte.
Una proposta que brinda a l’escola l’oportunitat de treballar al costat d’una marca internacional per seguir formant a joves professionals en l’ofici de joier, com apunta el seu director, Albert Abella. Una fita important, i una iniciativa que ha de servir per convertir conceptes com a rigor, tècnica, innovació i creativitat en valors fonamentals per a l’alumnat. Abella remarca que ara cal fer-ho bé per aprofitar aquesta oportunitat.
En concret, TOUS ha seleccionat a dues estudiants catalanes per formar part d’aquest projecte socioeducatiu que proporcionarà als alumnes escollits nocions específiques sobre joieria i compartirà coneixements de fabricació propis de la marca mitjançant un programa lectiu d’alta qualitat que conjumina l’àmbit teòric i el pràctic.
Abella recorda que no es tracta de fer unes pràctiques, sinó de participar en una empresa i ampliar la seva formació de manera similar al que és la FP dual.
El programa també té com a objectiu millorar el vincle dels estudiants amb el mercat laboral en promoure pràctiques en un ambient professional, que amplia les posteriors opcions de contractació. Xènia Ribes i Elisabeth Urbano consideren que és una bona oportunitat formativa per a elles.
La iniciativa, que anirà creixent i implementant-se progressivament, pretén connectar amb les diferents comunitats dels 53 països en les quals TOUS té presència. En una primera etapa, la marca de joieria, de manera directa o a través de tallers locals, ha tancat acords de col·laboració amb centres de formació d’Espanya i Mèxic i acollirà en les seves instal·lacions a un total de 19 estudiants.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: