Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

150 alumnes participen a una nova edició de l’E-Connect

L’alumnat, dividit en equips, ha plantejat solucions imaginatives als reptes plantejats per Covides, Arqueovitis i La Nau.

E-Connect és un programa per promoure l’emprenedoria, la creativitat i el treball en equip. Tot plegat amb l’objectiu de desenvolupar idees innovadores i donar resposta als reptes reals plantejats per empreses del Penedès. A la seva cinquena edició E-Connect ha canviat de format i s’ha celebrat en dues jornades a La Nau.

L’espai jove ha acollit durant dos dies, dimarts i dimecres, la cinquena edició del programa E-Connect. Impulsat pel servei de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca i amb la participació de 150 alumnes dels instituts Eugeni d’Ors i Milà i Fontanals i l’escola d’art Arsenal, el programa posa en relació els reptes que plantegen diferents empreses amb la imaginació i la creativitat dels estudiants.
Rosa Figueras és la cap del Servei de Promoció Econòmica.

Des de l’institut Eugeni d’Ors, el coordinador de la comissió E-Connect, Rubén Nadal, explica que el nou format de la iniciativa, concentrant l’activitat en dues jornades intensives i barrejant l’alumnat dels diferents centres, ha donat bons resultats.

Per la seva part, la professora de l’àrea de comunicació de l’escola d’art Arsenal, Carla Elias, considera l’E-Connect una bona oportunitat per a l’alumnat participant, en aquest cas de segon dels cicles d’assistència al producte gràfic imprès i interactiu.

Entre l’alumnat, les sensacions eren positives. Durant dues jornades, Covides, Arqueovitis i La Nau els han plantejat els seus reptes i ells i elles han treballat en grup les possibles solucions, les han acordat, prototipat i presentat davant les empreses.
La Clàudia és alumna de l’Arsenal.

Per la seva part, la Ione i la Maleca, que estudien Documentació i administració sanitàries al Milà, destaquen que l’arrencada havia estat complicada però que s’havien anat animant.

Finalment, la Laia, que cursa el cicle d’Activitats Comercials a l’Eugeni, havia proposat amb el seu equip a Covides una solució per trencar la bretxa digital entre els viticultors que formen part de la cooperativa i valorava positivament l’experiència.

Amb la tecnologia i la intel·ligència artificial com a principals aliades, els diferents equips van plantejar solucions imaginatives. Ho destaca el regidor de Promoció Econòmica Miquel Medialdea.

Els equips de Covides, Arqueovitis i La Nau van triar tres equips finalistes cadascun. L’E-Connect continuarà amb noves fases durant les properes setmanes.

Ara, cada equip finalista rebrà una mentoria personalitzada als respectius centres educatius per millorar la presentació en públic de la seva solució. Finalment, els projectes es presentaran públicament el 15 de març a l’Auditori i allà tindrà lloc la selecció dels guanyadors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: