Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’èxit de la primera jornada dels Vespres al Castell d’Olèrdola va desbordar l’organització

Unes 300 persones van assistir a la primera de les tres cites del mes d’agost.

Aquest dissabte era la primera de les tres cites culturals que, sota el nom de Vespres al Castell d’Olèrdola, organitzava el Museu d’Arqueologia de Catalunya, junt amb la Fundació Societat i Cultura.

El director de la Fundació, Víctor Cucurull, explica que altres vegades ja s’havien organitzat activitats per dinamitzar les visites al castell, però que és la primera vegada que es plantegen tres dissabtes d’agost al vespre.

La proposta s’havia anunciat, coincidint amb la pluja d’estels, i potser per això, o pel fet que amb el preu de la mateixa entrada al recinte s’incloïen diverses activitats, la convocatòria va ser tot un èxit. L’organització havia previst les activitats per a unes 100 persones i finalment hi van assistir al voltant de 300.

Es van haver d’organitzar diferents grups, en funció de la numeració de les entrades, i repartir-los per les tres diferents activitats que s’hi oferien.

Tot esperant la pluja d’estels, coneguda com els Perseids o les Llàgrimes de Sant Llorenç, un fenomen que es repeteix anualment entorn de la festivitat de Sant Llorenç, es podien gaudir de diverses activitats.

D’una banda, gràcies a un planetari instal·lat dins el recinte emmurallat, de la mà de l’astrofísica Inés Dibarboure es podia conèixer la volta celeste mitjançant el taller “Descobrint constel·lacions”.

En paral·lel es podia passar una estona a la fresca tot escoltant el grup musical KLESMER, amb peces de repertori de música d’arrel i tradicional..

I també es podia realitzar una visita al Pla dels Albats. La visita començava amb una explicació general davant de la muralla, i desprès en una passejada fora muralles cap el Pla dels Albats, aprenent més coses sobre les tombes antropomorfes i veient l’església preromànica de Santa Maria, recentment excavada i restaurada. Entre passeig, música i constel·lacions es podia fer un descans i degustar cava i embotits.

Les activitats comptaven amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Olèrdola.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: