Dimarts, 16 d'octubre de 2018
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

L’autor de la massacre de la Rambla va passar 4 dies entre Sant Cugat, Sant Pau i Sant Sadurní

S’ha aixecat parcialment el secret de sumari de la investigació dels atemptats del 17 d’agost a la Rambla de Barcelona i a Cambrils.

Aquest fet ha permès conèixer alguns detalls de com van ser els preparatius i també quins van ser els moviments de l’autor de l’atemptat des que el va cometre i fins que, quatre dies més tard, va ser localitzat i abatut a Subirats.

Desprès de l’atropellament de la rambla va fugir pel mercat de la Boqueria, i a peu es va desplaçar a la Diagonal. Allà es ca creuar amb el vilafranquí Pau Pérez, el va apunyalar mortalment i li va robar el cotxe per fugir. En la fugida va atropellar alguns agents de policia i finalment va abandonar el cotxe a Sant Just Desvern. Gràcies a les càmeres de seguretat s’ha pogut seguir la pista del que va fer posteriorment. Va passar per gasolineres de Cervelló, en les que buscava en contenidors de brossa, també de Sant Cugat Sesgarrigues i va passar per el polígon d’Olèrdola, fins arribar a Sant Pau d’Ordal. Un altre treballador immigrant, vingut de l’Est d’Europa, va reconèixer el terrorista Younes Abouyaaqoub el 21 d’agost de l’any passat. El terrorista caminava per la cuneta de la carretera C-243B, entre les vinyes del terme de Subirats. Va avisar la policia i va ser una patrulla dels Mossos de Vilafranca la primera a localitzar-lo, a les quatre de la tarda i onze minuts, en una zona de matolls a prop d’una pista de pàdel, una pista forestal, la via de l’AVE i la gasolinera Matoil de Sant Sadurní d’Anoia. El terrorista va seguir al principi el seu instint de conservació i es va amagar rere una mata. Però va corregir la seva primera reacció i es va enfrontar als mossos, amb el que semblava un cinturó d’explosius i va ser abatut.

Enquesta

La tàctica que fa més favor a l'unionisme és la de…

Programació

Ràdio Vilafranca

03:00
El que faltava
Crítica d'actualitat, amb Pep Vergés i Àlex Santamaria
04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
07:00
Notícies en xarxa
Informació general

Penedès Televisió

01:30
Gaudeix la festa
Programa sobre cultura popular
02:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès
02:30
Diades castelleres
El Vendrell - Santa Teresa

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: