Dimecres, 1 de Desembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El record al voltant del 17 d’agost passat continuen vius entre els Mossos del Penedès

Els agents de l’Àrea Bàsica Policial de l’Alt Penedès van viure amb intensitat els dies posteriors als atemptats del 17 agost, en que un seguit de casualitats van centrar l’atenció a la comarca.

Divendres farà un any dels atemptats de la Rambla de Barcelona i Cambrils que van sacsejar la societat catalana i també la penedesenca. Els agents dels Mossos d’Esquadra d’arreu del país es van mobilitzar en un desplegament especial entre el 17 i el 20 d’agost sota el nom de Cronos per tal de donar resposta a la situació que es vivia. Com explica el sots cap de l’Àrea Bàsica Policial de l’Alt Penedès Àlvar Piñol, van ser uns dies d’activitat molt intensa i on fins i tot agents que eren de vacances es van reincorporar per donar cobertura a un moment d’excepció.
Des dels Mossos, Piñol vol agrair precisament el suport i l’escalf que van rebre de la població en aquells dies i els immediatament posteriors.
El dilluns 21 d’agost Piñol explica que tornaven d’una reunió de comandaments que es va fer a Sabadell; i poc després de les 3 de la tarda van rebre l’avís que una patrulla havia detectat una persona sospitosa entre les vinyes a tocar de la carretera entre Sant Sadurní i Subirats.
Els Mossos de fet van rebre nombroses trucades d’avís aquells dies, i també el 21 d’agost. Una d’aquestes reforçava la detecció que havia la patrulla dels Mossos a Subirats. Piñol agraïa la col·laboració ciutadana.
L’home abatut duia un cinturó d’explosius que després es va saber que era fals; i també tres grans ganivets. Amb posterioritat també es va saber que estava sol, però en aquell moment i en els dies posteriors es van fer diverses inspeccions per comprovar possibles connexions. Un dels registres es va fer a Vilafranca. Piñol recorda que va aixecar força expectació; però per sort es va comprovar que no hi havia més risc.
Malgrat la tensió i molta sensibilitat que hi havia aquells dies, des de Mossos sempre es va dir que al Penedès no hi havia més risc d’accions terroristes. No es descartava però cap situació i per això es van fer les accions que es van fer, i més tenint en compte el seguit de casualitats que van portar els fets cap a la comarca.
El sots cap de l’Àrea Bàsica Policial de l’Alt Penedès remarca que aquells van ser uns dies molt intensos, i amb moltes emocions. I també amb molt de reconeixement cap el cos dels Mossos. Piñol apunta que es queda amb les coses positives que van viure.
Des dels Mossos finalment insisteixen en recordar que el problema no és la comunitat magrebí, ni l’islam. El que va passar va ser fruit de la situació i acció d’unes persones a nivell individual.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: