Dimarts, 11 de desembre de 2018
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

La plataforma No Fem el CIM es reactiva i demana la retirada immediata del Logis Penedès

Davant la intenció de tirar endavant el projecte logístic “Logis Penedès”, la plataforma ciutadana “No Fem el CIM” s’ha tornat a articular amb més gent i més força que l’any 2006.

Tot i aquests anys d’inactivitat, la plataforma mai no ha confiat en l’aparent tranquil·litat del govern o en la desactivació del projecte i ara diuen que tornen a veure amb preocupació com afloren els tics de les velles polítiques contra les que van lluitar fa quinze anys: la manca de transparència, l’absència de democràcia, els indicadors alarmants de contaminació, el model econòmic depredador i l’esgotament dels recursos naturals.

Tot i que el govern planteja inicialment una primera fase del Logis amb una afectació de 40 hectàrees, Jordi Asensi de la plataforma No Fem el CIM es mostra convençut que no s’aturarà aquí.

La plataforma recorda que el Logis Penedès és un projecte que ja va ser rebutjat pel territori fa més de 10 anys, amb mocions aprovades als Consells Comarcals de l’Alt Penedès i del Baix Penedès i als ajuntaments de l’Arboç, Sant Jaume dels Domenys, Vilafranca i molts altres.

Per tal de no viure eternament amb l’espasa de Dàmocles sobre els nostres caps, la plataforma demana “la retirada immediata del projecte”.

Asensi afirma que no volen que al Penedès s’imposi “un model depredador de recursos”, destinat a ser “el gran abocador de les necessitats empresarials de les grans multinacionals”.

Segons denuncien si s’entesten a tirar endavant el projecte “l’equilibri i la personalitat del Penedès, es perdrà del tot”.

La plataforma No Fem el CIM insisteix que l’afectació del Logis Penedès va molt més enllà dels quatre municipis afectats i que comporta un model de Vegueria imposat i no consensuat.

El passat  2 de juliol es va adjudicar la redacció del Pla Director del Logis Penedès, que té un termini màxim d’execució de 14 mesos sense comptabilitzar els tràmits administratius.

 

Enquesta

El creixement de l'extrema dreta és degut sobretot a…

Programació

Ràdio Vilafranca

03:00
El que faltava
Crítica d'actualitat, amb Pep Vergés i Àlex Santamaria
04:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
07:00
Notícies en xarxa
Informació general

Penedès Televisió

02:30
El taller de l'artista
Jordi Mata, Bego Rodríguez, Èrica Gonzàlez - Tap Solidari
02:45
40 hectàrees
Introducció
03:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: