Dimarts, 19 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Logis Penedès es desenvoluparà per fases per donar resposta a la demanda de les empreses

Isidre Gavín explica al Fòrum Gran Penedès que existeix demanda per al Logis Intermodal Penedès i que se li donarà resposta a través del “fasejat” del projecte.

El director general de Cimalsa ha protagonitzat aquest dimecres al matí una nova sessió del Fòrum Gran Penedès, organitzat per la Federació Empresarial del Gran Penedès amb el patrocini de Mútua Penedès.

Cimalsa és una empresa pública de la Generalitat de Catalunya, encarregada de la promoció, el desenvolupament i la gestió d’infraestructures i centrals per al transport de mercaderies i la logística.

Isidre Gavín ha explicat davant d’una diversa representació de l’empresariat i l’administració pública del Penedès la transformació del projecte Logis Intermodal Penedès en els darrers anys, molt en la línia de minimitzar l’impacte negatiu al territori i “buscar l’excel·lència”.

El Logis es va projectar fa uns 8 anys però no s’ha arribat a desenvolupar per diversos motius, entre els quals la manca d’infraestructures, els dubtes plantejats per agents del territori, la falta de recursos econòmics i la inexistència d’un pla territorial del Penedès. Situat entre l’AP-7, la N-340 i el corredor ferroviari mediterrani, el Logis Intermodal del Penedès es planteja com un centre per a activitats logístiques i de valor afegit i abasta parcialment els termes municipals de l’Arboç, Banyeres del Penedès, Sant Jaume dels Domenys, Castellet i la Gornal i Santa Margarida i els Monjos.

Segons Gavín, la situació ha canviat: ara existeix una demanda real per part de diverses empreses, el Pla Territorial del Penedès no està acabat però ja “ha madurat suficientment”, … el territori “ha manifestat la necessitat de tirar endavant el projecte” i una posada en marxa per fases permetria començar a desenvolupar-lo amb les infraestructures actuals.

Gavín ha especificat que amb el “fasejat” del projecte, és a dir, dividint-lo per fases, es podria desenvolupar un 20% del Logis Intermodal Penedès, unes 30 o 40 hectàrees, amb les vies de comunicació actuals i no es “perdrien oportunitats”; en el sentit que les empreses no buscarien altres emplaçaments.

El director general de Cimalsa també ha explicat que cal “actualitzar el concepte que tenim d’activitat logística”. Ha reconegut que la logística no genera molts llocs de treball però ha destacat que els que genera són, avui dia, de qualitat. Gavín ha insistit en la importància d’augmentar el percentatge de mercaderies que són transportades en tren i en la necessitat que es millori el transport ferroviari en general a tot l’estat, així com que s’eliminin les barreres d’aquest tipus de transport a tota Europa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: