Dissabte, 10 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es repartiran uns díptics informatius amb consells per seguir amb seguretat la Festa Major

Es busca que el públic tingui clars alguns conceptes bàsics per participar en actes com cercaviles i processons, o en l’entrada de Sant Fèlix del 30 d’agost a la nit.

Aquest any des de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament, en col·laboració amb els responsables del cicle festiu i els administradors de la Festa Major s’ha decidit publicar un díptic informatiu amb un seguit de recomanacions per seguir els actes de la més típica amb la major tranquil·litat i seguretat.
Així, el regidor de Cultura, Raimon Gusi, explicava que feia falta una eina pedagògica amb informació clara i concisa que arribés a tothom de manera entenedora. Posava l’exemple de les dificultats que hi ha per que cercaviles i processons avancin a ritme correcte.
En aquesta presentació l’acompanyaven el cap del servei de Cultura, Àngel Hom, la responsable del cicle festiu, Lídia Romeu, l’administradora Esther Ribas i la dissenyadora Gemma Guasch.
Àngel Hom comentava que cada cop hi ha més gent seguint els actes de la Festa Major, i que això sovint genera problemes que s’han anat solventant. A nivell intern amb els balls ja es busca la manera d’agilitar les cercaviles i processons, però calia una eina per arribar al públic en general. Lídia Romeu per la seva banda apuntava que cal respectar el pas dels balls, sobre tot per exemple els que duen peces grans i que tenen poca visibilitat; i comentava també un tema tant recorrent com el de l’ocupació de l’entarimat a la plaça de la vila el dia 31.
Menció a part es feia amb l’entrada de Sant Fèlix, la nit del dia 30 a la Basílica de Santa Maria. Un moment amb molta gent, i on els balls tenen moltes dificultats per entrar a plaça.
Enguany a més, hi haurà servei de megafonia a la plaça durant l’entrada per tal d’anar informant i transmeten aquests consells de seguretat.
Finalment la dissenyadora Gemma Guasch remarcava que va entomar l’encàrrec apostant per la il·lustració i tenint en compte que volia que fos un tipus de missatge que arribés també al públic més petit.
Aquest díptic es repartirà dies abans de la festa els dies de goigs, el dia del pregó, a través de les xarxes socials i la premsa local i també serà visible durant la mateixa festa major en els actes amb més afluència de públic.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: