Diumenge, 17 de Gener de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca ha acollit la jornada ‘L’energia fotovoltaica a l’empresa’

Diversos experts confirmen la rendibilitat de l’energia fotovoltaica per a les empreses en una jornada a Vilafranca.

Aquest dimarts es feia a l’Enològica de Vilafranca la jornada ‘L’energia fotovoltaica a l’empresa. Aplicacions i experiències’. La trobada va reunir diversos experts que van confirmar la rendibilitat de l’energia fotovoltaica per a l’autoconsum de les empreses. A la cloenda, el regidor de Territori i Medi Ambient de l’Ajuntament de Vilafranca Josep M. Martí remarcava la importància de generar la pròpia energia des d’una perspectiva de sostenibilitat i aprofitament dels recursos.

A primera hora, després de la benvinguda que va oferir el tinent d’alcalde de Desenvolupament i Projecció Exterior Joan Manel Montfort, va ser Manel Romero, soci cofundador de l’empresa SUD renovables i delegat de la Unió Espanyola Fotovoltaica a Catalunya, l’encarregat d’intervenir en la jornada. Romero va parlar de les realitats i les possibilitats de l’autoconsum fotovoltaic a les empreses des dun punt de vista tecnològic però també amb una perspectiva sobre la legislació.

Romero explicava que encara hi ha esculls mentals i legals a superar però creu que la rendibilitat i la recuperació de la inversió hi ajudaran.

La jornada comptava amb l’exposició d’experiències per part d’empreses vilafranquines i penedesenques. És el cas de Càrniques Masó, que ha posat en marxa recentment una instal·lació fotovoltaica de 52 quilowatts a Sant Pere Molanta. L’enginyer tècnic industrial de l’empresa d’enginyeria vilafranquina Management 2.Zero Santi Balaguer explicava que està donant resultats millors dels previstos. Balaguer també comentava que hi ha un interès creixent pel que fa a aquest tipus d’instal·lacions.

La jornada estava adreçada a petites i mitjanes empreses i emmarcada en la setmana europea de l’energia 2018.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: