Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La nova llei de benestar animal ha centrat una jornada organitzada per la Mancomunitat

La nova llei de benestar animal ha centrat una jornada organitzada per la Mancomunitat

La jornada tenia lloc dimarts a la Fassina i va reunir electes i personal municipal dels ajuntaments membres de la Mancomunitat.

La Mancomunitat Penedès-Garraf ha celebrat una jornada de presentació dels serveis i protocols d’actuació del Centre d’Acollida d’Animals Domèstics (CAAD) i els reptes que implica l’aplicació de la Llei 7/2023 de protecció dels drets i el benestar dels animals.

Gran part de la jornada es va centrar en els desafiaments legals i pràctics que suposa per a centres d’acollida i ajuntaments l’entrada en vigor de la nova Llei 7/2023.

Esther Marmaneu, vicepresidenta de la Mancomunitat Penedès-Garraf va destacar el compromís del CAAD Penedès amb el benestar animal i va refermar la col·laboració estreta del centre amb els ajuntaments adherits al servei. Marmaneu va apuntar que «sortim d’aquesta jornada encara amb molts dubtes que s’hauran d’aclarir quan aprovin el reglament previst a la pròpia llei, però és un principi per començar a treballar i abordar aquests reptes de manera conjunta».

La sessió també va comptar amb les intervencions de la cap del servei del CAAD Penedès, Renata Bedós, la directora tècnica veterinària del centre, Ana Martínez, l’advocada especialitzada en dret dels animals, Laia García i Valentina Mariotti, veterinària etòloga.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: