Divendres, 18 de gener de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Més de 500 persones van gaudeir de la 4a edició de La Cimera del Xarel·lo

El Santuari de Foix ha tornat a acollir, aquest dilluns, un dels esdeveniments vinícoles més màgics del Penedès.

La quarta edició de La Cimera del Xarel·lo ha superat els 500 assistents d’un esdeveniment que es consolida com una de les dates de referència del calendari. Amb la participació de 33 cellers i més de 100 referències de xarel·lo, la mostra ha permès als assistents, la majoria professionals del sector com sommeliers, restauradors, botigues especialitzades o periodistes del sector, gaudir de la diversitat d’interpretacions d’aquesta varietat icònica del Penedès, amb un entorn privilegiat amb vistes de 360º del paisatge típic del Penedès. En aquesta edició, el periodista vitivinícola, Ramon Francàs, ha dirigit el tast “Xarel 10: 10 Xarel·los d’enoteca d’excepció”. Un tast d’una desena de referències de selecció del propi periodista, que volia mostrar l’altíssim nivell aconseguit amb aquesta varietat.

Francàs també destaca l’emplaçament de l’esdeveniment.

El periodista vilanoví apunta que el nivell de qualitat dels vins penedesencs va a l’alça.

Les xifres d’assistència, el bon ambient i la satisfacció dels cellers han tornat a ser la tònica d’un acte vinícola que es consolida al Penedès. La complexitat de muntar i accedir a un showroom vínic en un santuari a 640 metres d’alçada, queda plenament compensada al poder gaudir d’unes vistes espectaculars sobre el Penedès tot tastant més de 100 referències de Xarel·lo, de la mà dels propis elaboradors. Amb un alt nivell de qualitat, els vins 100% Xarel·lo de la Cimera s’han presentat en una gran varietat d’interpretacions i diversitat de vinificacions, vins, caves, Clàssic Penedès, ancestrals, naturals, dolços, brisats, ecològics, biodinàmics, envellits en fusta, sobre lies, o en ceràmica que donen singularitat i personalitat a cada producte. En un ambient molt agradable, amb música chill-out, els monovarietals de Xarel·lo s’han pogut maridar amb les propostes gastronòmiques de la formatgeria Xerigots, els embotits de Cal Valls i els platets del foodtruck Era Cambuleta.

Enquesta

El líder que ara necessita el sobiranisme és…

Programació

Ràdio Vilafranca

20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
20:30
Amplirock
Musical amb Oriol Romeu
21:00
Temps de festa
Musical amb Xavi Ruiz

Penedès Televisió

17:00
L'informatiu
L'actualitat diària de Vilafranca i el Penedès
17:30
Pica lletres
Eugeni d'Ors B (Vilafranca) - Milà i Fontanals B (Vilafranca)
18:00
L'informatiu LSC
L'actualitat diària, en llengua de signes catalana

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: