Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Incivisme, oci nocturn i sorolls centren la reunió de l’alcalde amb el veïnat del Centre

Problemes d’incivisme i d’oci nocturn o soroll als carrers han centrat el debat de la reunió de l’alcalde amb els veïns del Centre

Aquest dilluns es va celebrar una nova reunió de veïns amb l’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat pels regidors de govern Aureli Ruiz, Josep M. Martí, Joan M. Montfort i Xell Montserrat.

Una setantena de veïns es van donar cita a la reunió per fer-li arribar a l’alcalde i a l’equip de govern les problemàtiques que més els preocupen i afecten el barri del Centre.
Just abans de començar la reunió la presidenta de l’Associació de Veïns del centre de Vilafranca, Esther Ribas, avançava que els problemes que més preocupen al barri estan relacionats amb els sorolls als carrers, la neteja, les terrasses als bars o l’oci nocturn. Ribas, que enguany és administradora de la Festa Major, recorda la polèmica de l’any passat per l’assaig dels balls a la plaça Constitució. En principi enguany quedarà igual que l’any passat. Una situació que va agradar als veïns però que no convenç als comerços, que consideren que hi ha més activitat comercial amb els balls assajant pel carrer. Tot i això la decisió està a mans de l’ajuntament.

D’altra banda l’alcalde, Pere Regull, apunta que l’ajuntament intenta diversificar els espais on les entitats organitzin les seves activitats, però assenyala que és complicat perquè moltes vegades s’insisteix en fer-ho al centre, o hi ha oposició de veïns d’altres zones.

L’Alcalde va explicar “la dificultat de fer conviure la vida d’un barri amb una alta ocupació pel que fa a organització de festes i el descans dels veïns.”

En la seva intervenció inicial, Pere Regull, alcalde de Vilafranca, va avançar algunes xifres de les diverses actuacions que es realitzen al barri anualment, com les més de 600 a la via pública, per exemple. En el torn de paraules, es va evidenciar una divisió d’opinió entre els veïns. N’hi ha que volen més sancions per evitar sorolls al carrer en hores de descans i l’incivisme que comporta, i n’hi ha que demanen entesa i comprensió als seus veïns per ser habitants del barri cèntric de la vila, altament sol·licitat per realitzar actes festius. Es va generar un debat entre els mateixos veïns i es va plantejar la possibilitat d’adreçar educadors de carrer als llocs de conflicte perquè parlin amb la gent jove i s’intenti evitar el “botellón” i els problemes que genera.

Altres temes comentats a la reunió, comuns amb la resta de barris de la vila, van ser la brutícia que genera l’incivisme per la no recollida d’excrements d’animals i el seus orins.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: